S tetovažom nisi sam
266
 
Dorta Jagić

S tetovažom nisi sam

[proza] Biblioteka Online U zbirci žanrovski rubnih proza – kratkih priča, autobiografskih zapisa, crtica i proširenih pjesama u prozi – ugledna književnica Dorta Jagić ispisuje seriju tužnih i komičnih ljudskih sudbina, najčešće uhvaćenih na egzistencijalnim raskršćima, u raskoraku, u strahu i nedoumici, a vodi ih rukom iskusne pjesnikinje i jednako vješte prozaistice.
Moramo razgovarati
258
 
Tanja Mravak

Moramo razgovarati

[proza] Biblioteka Online Umijeće Tanje Mravak je u savršenoj kontroli, u savršenom poznavanju emocija o kojima piše (a tih emocija, shvatili ste, nema baš puno različitih…) [...] Moramo razgovarati knjiga je antologijskih priča. Svaka od njih petnaest sama može stajati u svakoj, i najsvedenijoj, zbirci najboljih hrvatskih kratkih priča.
Miljenko Jergović
Ekološki otisak
262
 
Dražen Šimleša

Ekološki otisak
kako je razvoj zgazio održivost

[publicistika] Biblioteka Online “Održivi razvoj je proces unaprjeđivanja kvalitete ljudskoga života koji se odvija u okvirima tzv. nosivog kapaciteta održivih ekosustava”. I to je to. Ako ne živiš unutar nosivog kapaciteta ekosustava kojeg trošiš nisi održiv – ni za buduće generacije, niti za svoju vlastitu, niti za samoga sebe.
Pomaci, tišine
263
 
Andriana Škunca

Pomaci, tišine

[poezija] Biblioteka Online Nove pjesme Andriane Škunce klasične su, reklo bi se, u smislu otpora prema slučaju i nježnosti prema nuždi. Jednostavnošću na koju se treba odvažiti, govorom stižu do nevidljivog i nečujnog, na što se također treba odvažiti; brišući granice pojma i predmeta, imena i tijela, osvajaju za riječi nove krajolike.
Željka Čorak

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.