S tetovažom nisi sam
257
 
Dorta Jagić

S tetovažom nisi sam

[proza] Biblioteka Online U zbirci žanrovski rubnih proza – kratkih priča, autobiografskih zapisa, crtica i proširenih pjesama u prozi – ugledna književnica Dorta Jagić ispisuje seriju tužnih i komičnih ljudskih sudbina, najčešće uhvaćenih na egzistencijalnim raskršćima, u raskoraku, u strahu i nedoumici, a vodi ih rukom iskusne pjesnikinje i jednako vješte prozaistice.
Moramo razgovarati
252
 
Tanja Mravak

Moramo razgovarati

[proza] Biblioteka Online Umijeće Tanje Mravak je u savršenoj kontroli, u savršenom poznavanju emocija o kojima piše (a tih emocija, shvatili ste, nema baš puno različitih…) [...] Moramo razgovarati knjiga je antologijskih priča. Svaka od njih petnaest sama može stajati u svakoj, i najsvedenijoj, zbirci najboljih hrvatskih kratkih priča.
Miljenko Jergović
Čovječica
246
 
Sonja Manojlović

Čovječica

[poezija] Biblioteka Online Sonja Manojlović već je u dvanaestoj godini objavila svoje prve pjesme, a s nepunih osamnaest knjigu poezije Tako prolazi tijelo (1965). Iskustvom, zrelošću i domišljenošću pjesničkog izraza tom je knjigom iznenadila i kritiku i publiku, a svaka slijedeća zbirka govorila je kako bljesak nije bio slučajan.
Jadranka Pintarić
Nebeski ekvator
243
 
Gordana Benić

Nebeski ekvator

[poezija] Biblioteka Online Autorica se suvereno kreće nefiksiranim supralunarnim meridijanima i nestabilnim astralnim paralelama – ostavljajući samo virtualno ideju ekvatora kao mogućega orijentira, da ne kažemo arhimedovske čvrste točke (jer takva u elastičnom sustavu pjesnikinjine imaginacije ne postoji).
Tonko Maroević

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.