Pušiona
278
Denis Lalić

Pušiona

[proza]

prvo izdanje [digitalizacija]

knjiga je objavljena uz financijsku potporu grada zagreba i ministarstva kulture i medija republike hrvatske

Otvori
Čitanja 871
Preuzimanja 960
Ukupno 1834
Preuzmi
DPKM preporuča korištenje aplikacije Moon+ Reader za čitanje knjiga u EPUB formatu.

Jedan od prvih i najpopularnijih fikcijskih blogova u nas je Pušiona – blog web portala Index.hr koji potpisuje Denis Lalić. Iako je sličnih blogova bilo i prije, Pušiona je podijelila svijet domaćih internetskih korisnika, promovirajući autora u jednu od prvih internetskih književnih zvijezda. Čitatelji svakodnevno komentiraju Pušionu, a komentari za i protiv Lalića znaju se pretvoriti u svjetonazorske ratove za i protiv studentskog stila života koji uključuje tulumarenje i droge, ali, što je i bitnije, određene političke stavove.

Zarez 132

: : . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Jasno da iz dramskih razloga ne možemo odati što se to odvija u srcu hrvatskog sna, ali možemo konstatirati da se nešto kasnije i sam akcijski junak Denis Lalić uhvatio za glavu: „Jebote, počeo sam s Hunterom Thompsonom, a završio na krvi, narodnoj epici i počeo se pretvarati u pravog hrvatskog junaka. A trebalo bi biti obrnuto.“ Da je obrnuto, ovo bi bila drugačija zemlja, pa Denis Lalić možda ne bi ni postojao, niti bi otišao tražiti srce hrvatskog sna. Ako je zbog ičega ovaj rat morao biti pobjeda dinarske epike, neka je bio zbog ovog putovanja: sad znamo gdje je srce domovine i kako kuca.

Damir Pilić, Slobodna Dalmacija

: : . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

„Rast i razvoj“ Denisa Lalića praćen je iznimno uvjerljivim seciranjem političkog i socijalnog backgrounda u kojem se odvija. Satirična je to i opako kritična slika Hrvatske devedesetih i nultih koja fascinira istinskom proživljenošću i smislom za stvarnosno filtrirano kroz junakovu optiku.

Jagna Pogačnik, Jutarnji list