Kali Juga : priče za malu djecu | Boris Gregorić

KAKO JE NESTAO BRAZIL

 

U noći sa subote na nedjelju Brazil je nestao u moru! Čitav Brazil, tj. 250 putnika i članova posade, predvođenih dvadeset i dvojicom žogobrca za koje su mnogi držali da su nepobjedivi! Njihov dotrajali Oboing 727 odjednom se strmoglavio i tresnuo u glavni grad države Zanzibara.

Kad je svevideća, zloglasna televizija ZionEN prva objavila dramatičnu vijest, čitav je svijet zastao kao ukopan… Nikomu nije bilo do sambe. Da stvari budu još gore za tu glomaznu državu, u samu zoru nedjeljnog jutra Rio de Janeiro zadesio je katastrofalan potres – jačine 20 stupnjeva po Merkalijevoj ljestvici! Čitav se Rio urušio kao kula od karata, a znalo se da bez Rija Brazil više nije Brazil, nego Argentina… Predsjednik Mula-Mula, vozeći se prvi put u helikopteru iznad prizora opće kataklizme, brisao je velike vlažne oči crvenim ubrusom i ridao naočigled reportera svevideće i poslovično zlurade televizije ZionEN. Iz Ekvadora, Pamplone i Venezuele počele su stizati pošiljke pomoći za onih nekoliko Riodežanevljana koji uspješe izbjeći sveopću katastrofu!

Da stvari budu još dramatičnije, u zoru slijedećeg dana počele su i velike oluje. Za nekoliko sati delta Amazone toliko je nabubrila da je čitav sjever Brazila nestao pod vodom. A što je Brazil bez sjevera Brazila? Venezuela, reći ćemo. Zabrinuti reporteri svevideće, zlurade ZionEN već su spekulirali o sto devedeset milijuna žrtava. Ali Brazil je još jedna velika, gusto naseljena zemlja – don’t worry, be happy!

S druge strane, pod pritiskom brazilskih lobista Svjetska nogometna federacija bila je pripravna odgoditi nogometno prvenstvo, koje je trebalo otpočeti tog popodneva u Donjoj Tumpalumpi. Međutim pobunile su se neke zemlje sudionice Mundijala. Nogomet je ipak bio najvažnija stvar na svijetu, nažalost. Naravno, uz pornografiju. Milijuni muškaraca opsjednutih glupim naganjanjem lopte stvorili su mit od jedne školske igre.

Što će odlučiti uvijek tajnoviti mudraci Svjetske nogometne federacije? U Meksiku međutim navijači su već pomalo slavili. Došlo je vrijeme Meksika! Hura, hura! Tko je, osim možda nekog zajebanta u Kataloniji, mogao sanjati da će se u finalu prvenstva (koje će se ipak održati bez obzira na tragičan nestanak Brazila sa zemljovida Južne Amerike) naći dvije tako marginalne žogobrcne nacije kakve su Pakistan i Farski Otoci!

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.