Kali Juga : priče za malu djecu | Boris Gregorić

KULT SUNCA

 

Po kući voli koracati bos, posebice kada meditira ili se bavi jogom. Voli komotne hlače, po mogućnosti štofane ili vunene. Još uvijek ne nosi ručni sat. Mnogi se čude. Jakne i košulje mijenja prema godišnjem dobu, a izbjegava majice kratkih rukava i šešire (jedino mu francuska beretka odgovara).

Na grudima ima tetovirano Sunce, simbol Mitre koji vuče Sunčevu kočiju.

Voli njegovane zulufe i ufitiljene brkove, kakve je nosio pjesnik S. S. K. Ako je nekoć bio asket početnik, danas je postao gotovo svetac. Ima svojih šezdeset knjiga i mali oltar koji se sastoji od tri prazne svjetloplave police. Iznad jedne od njih nalazi se sepija fotografije jednog od Boddhisatvi. Ne zna točno kojeg, vjerojatno Avalokiteshvara. Nedavno je nabavio jedan tvrd, okrugao jastuk za meditaciju. Bavi se, doduše neredovito, stolnim tenisom i biciklizmom. Odavno je prestao kupovati knjige i ploče. Još vjeruje u vinilne ploče!

“O stripovima da i ne govorimo, kakav vražji Anime”, kaže, s nostalgijom se sjećajući onih divnih talijanskih, belgijskih i francuskih stripova. Pravih stripova!

Ove godine navršio je već 46 godina.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.