Kali Juga : priče za malu djecu | Boris Gregorić

MADRIDSKA PRIČA

 

“45 dana kao 45 godina otkad je otišla trbuhom za kruhom u bijeli svijet”, mislio je Julio Blanco. U međuvremenu bilo je tu korota, vjenčanja, razvoda brakova, nasljedstva i rođenja. Prošao je veliki potres, koji je s lica kugla zemaljske izbrisao Chicago i New York, prošao je nogometni Kup prvaka.

Već je žutjelo lišće u parku Camp de Mart, preko puta njegove garsonijere; zatim su došli i prošli: dodjela Nobelove nagrade, Nova godina, a Juanita se još nije vrnula.

“Kvragu s tom babom”, mislio je Julio Blanco i svakoga dana bezvoljno odlazio u ured jer nije mogao prestati misliti o njoj. Ona je bila melem gorčine Madrida, ona je bila topao fetiš u banalnosti sitne buržoazije, možda stoga što je bila iz Galicije, a on iz Madrida. Bilo je tu razlike u mentalitetu.

Došlo je i vrijeme prvih tulipana, koji ne cvatu dulje od tjedan dana, a Juanita se još nije vratila. On je sjedio sam u svom uredu, u poslovnom centru Madrida, i gledao kroz prozor, bezvoljno. Oštrio je olovke i piljio dolje na ulice. Ponekad bi mu se učinilo da u nekoj prolaznici, u njezinoj gesti, pokretu, komadu odjeće, prepoznaje Juanitu, ali nije to bila ona. Prestala je pisati još nakon Nove godine, kad se posljednji put javila razglednicom sa šaljivom erotskom sličicom Djeda Mraza. S vremena na vrijeme, zureći u zaslon računala, opsjedale bi ga nemirne slike – morao je otići u uredski zahod i ondje olakšati pritisak sjemena u svojim testisima.

Celibat je bio strašna pokora za vrućeg iberijskog čovjeka u najboljim godinama.

Između pohote, čednosti i srama prošle su mnoge godine, mnogi dani. I onda odjednom, jednog petka ujutro, vratila se Juanita! Krv je uzavrela u njegovoj vreloj kastiljskoj glavi, u toj ćelavoj glavi obrijanoj gotovo do kože. Zamišljao je pregršt slatkih perverzija, tipičnih samo za katoličku maštu opsjednutu seksom i grijehom.

“Kako ću samo uroniti u njezino crvenkasto žbunje!” mislio je pjevajući dok se sporo micao u smjeru zračne luke Madrid. “Kako će je samo njušiti i sliniti!” Tu običnu tajnicu iz Seville. Plakao je i cmizdrio kad ju je ugledao, još s one strane carinske kontrole – bila je atraktivnija nego ikada, visoka, crnka, besprijekorno odjevena…

“Djevo moja bajna, mila Marijo!” šaptat će joj u uho dok joj bude svršavao u usta, mislio je perverzno Julio Blanco. No Juanita je bila suzdržana; ponašala se kao da ga jedva poznaje, kao da su njegovi izljevi radosti dio neke pomalo zamorne rutine koju je trebalo otrpjeti u nedostatku nečeg drugog, nečeg boljeg. Ipak, Julio je bio jedan od čelnika velike madridske korporacije – preko njega moglo se dići visoko u svijetu dekadentne madridske buržoazije.

“Ti si moja Juliette”, tepao joj je na uho dok su ulazili u njegov glupi novi automobil parkiran na sto i prvom katu podzemne garaže. Odmah, na stražnjem sjedalu prešli su u hrvanje. Budući da Juanita nije nosila gaćice ispod crvene ljetne haljine, brzo je došlo do penetracije. “Ahh!” uzdisao je siroti Julio Blanco i suviše olako, ali je ipak blaženo svršavao u njezinu utrobu. Juanita je zadržala svoju poslovičnu praktičnost. Samo je blago ironičan osmijeh titrao na njezinu dugačkom licu. Kao pravi katolik Julio bi post coitum obično osjećao grižnju savjesti, ali grijeh je bio previše sladak.

Nekoliko tjedana kasnije ispostavilo se da je Juanita u drugom stanju. Htjela je pobaciti, ali zbog niske stope priraštaja u Španjolskoj bilo je to apsolutno neprihvatljivo.

“Dobro onda, rodit ću ti sina ili kćer”, odluči konačno Juanita. “Vjenčat ćemo se”, nagovarao je Julio Blanco svoju majku Dolores, koja se oštro protivila vezi od samog početka. “Ostavi tu galicijsku ženturaču”, bila je njezina teza. “Ostavi je na miru!” Julio ju je branio, kao pravi vitez. Trbuh je rastao. Trudnoća je dala Juaniti, kao što daje svakoj ženi, neku posebnu ljepotu. Parili su se k’o zečevi. On se pokušavao suzdržati, posebno u kasnijim mjesecima trudnoće, zaglavljen ispod te sve veće lopte, u predjelima mraka i vlage, ali nije uspijevao i često je škropio po glavi budućeg stanovnika najljepše zemlje na svijetu.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.