Lift bez kabine | Marinela

GOLA U SNU

 

‒ Zašto ne? ‒ pitao je.

‒ Ne. ‒ rekla je, ustala i otišla u grad, u potragu za poslom.

Ostao je još neko vrijeme sjediti i pokušao ne razmišljati. Tada je ustao, pospremio stol, oprao suđe, pristavio kavu. Uključio je liniju i odabrao kazetu. Kada je kava bila gotova, ponovo je sjeo, natočio kavu i zapalio joint, slušao muziku.

„da“ rekao je sam sebi „kada se vrati bit će noć, mala večerica, svakom litra crnog vina i jedna, dvije cigarete… ipak me ona voli…noć… zajednički krevet i njena uvijek preslaba volja…hmmmmmm…“

‒ Znaš da te volim. Ali jednom mora uspjeti bez. ‒ rekla je ‒ Čisto prijateljstvo. Bez sexa. Ovog puta pristajem samo na to. Čista ljubav.

Naprije je mislio da koji joj je vrag, onda mu je postalo previše smiješno da bi i dalje mislio, ali kad je učinio sve potrebno da bi zaboravio njene riječi, odgurnula ga je.

‒ Ne. ‒ odlučno je rekla.

Mogao je biti grub, mogao je reći da kako to msili, živjeti kod njega, živjeti s njim, mogao je ispričati tisuću glupih priča o ženskomuškom prijateljstvu, ali nije bio toliki kreten. Uopće nije bio kreten, zato ga je i voljela. Samo, on je znao da svaka ljubav čista.

‒ Ne treba mi muškarac. Trenutno mi ne treba. Ne razumijem kako to ne možeš shvatiti. Slobodno si nađi neku ženu. Meni će biti drago. Ono od prije više ne vrijedi. ‒ neprestano je brbljala ‒ Ne vrijedi. Previše sam povrijeđena svim i svačim. Možda, neobavezno, ako se baš netko pojavi…

Kada je popio kavu i popušio joint, zaspao je. Ona se vratila, lagano ga probudila, poljupcem. Pokušao ju je povući na sebe, tek toliko, radi vlastite duhovitosti, eventualnog uspjeha. Ležala je na njemu, smijala se i ustala.

‒ Ti nisi normalan. ‒ smijala se.

I on se smijao, spremio večeru, natočio joj vino. Pričali su, pili, smijali se.

‒ Opet ništa. ‒ rekla je ‒ Trebala bih naučiti nešto, biti upornija.

Poslije večere oprala je suđe, skuhala kavu. Dok se ona tuširala, on je napravio joint, obukao se. Zapalili su cigaretu i izašli. Uvijek su išli na isto mjesto, pili pivo, šutjeli ili se smijali. Obično bi osjetili glad i otišli kupiti nešto. Tako i sada, jedva na nogama, jeli su i polako išli do kuće. On je otključao vrata, jer predugo traje dok ona pogodi bravu, i ne paleći svjetlo, brzo su se svukli i legli u krevet. Ona se najprije odmakla od njega i okrenula na suprotnu stranu. On se primaknuo k njoj, poljubio je. Tako su vodili ljubav, zaspali.

Ujutro kada se umivala, pogledala se u ogledalo i odlučno rekla:

‒ Danas ću kupiti pidžamu.

Pogledala je na krevet, on je i dalje spavao.

‒ Ili neću. ‒ rekla je i dalje se gledajući ‒ ipak najljepše spava gola.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.