prošla sljedeća Anarhizam i nasilje
30
Zbornik

Anarhizam i nasilje

[publicistika]

drugo, izmijenjeno izdanje

Otvori
Čitanja 14835
Preuzimanja 2302
Ukupno 17133
Preuzmi
DPKM preporuča korištenje aplikacije Moon+ Reader za čitanje knjiga u EPUB formatu.

Diskusija o nasilju i nenasilju unutar anarhističkog pokreta postoji od njegovog nastanka. Problematiziranje nasilja, nenasilja i raznih kombinacija jednog ili drugog na jednak je način prisutno prije sto godina ili danas kada „bauk“ anarhizma i politički motivirano nasilje opet postaje aktualna tema. Ova knjiga govori o različitim pristupima, donosi različita viđenja i analize vezane uz nasilje i nenasilje.

Otvaraju se mnoga pitanja: Gdje je granica između nasilja i nenasilja? Koliko nasilja? Što znači nasilje? Kojim putem dalje?

Ova knjiga predstavlja dio te diskusije, otvara nova pitanja i pomaže u demistifikaciji anarhizma. Anarhizam se često poistovjećuje s nasiljem, međutim, ova knjiga donosi sasvim suprotno viđenje. Takav prikaz anarhizma ima određenu težinu jer je riječ o stavovima ljudi koji su direktno uključeni u anarhistički pokret… A sve to je tek početak.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.