Ljubav u Berlinu
349
 
Željko Ivanković

Ljubav u Berlinu

[proza] Biblioteka Online Riječ je o zgodnom romanu koji se čita s ugodom, jer bez problema uspostavlja kontakt s publikom kojoj je namijenjen — osviještenim ljubiteljima knjige i književnosti. Premda nije riječ o romanu postmodernističkih postupaka, zanimljiv je i način na koji on prirodno urasta u postmoderno vrijeme, u epohu otrežnjenja i izgubljene nevinosti.
Nikica Gilić, Vijenac
Agenti kulture
353
 
Gordan Nuhanović

Agenti kulture
zabavno štivo

[proza] Biblioteka Online Agenti kulture roman je koji najjednostavnijim pripovjednim postupkom razobličava „stvarnost“ domaćih književnih i kulturnih festivala – pukim opisivanjem stanja kakvo ono jest. Pred nama je drugo, izmijenjeno izdanje, koje se zapravo pojavljuje u svojem izvornom, prvotno zamišljenom, ali neobjavljenom obliku.
Davor Ivankovac  
Ljudožderi
351
 
Tomislav Zajec

Ljudožderi

[proza] Biblioteka Online Uzevši u obzir naizgled sjajne ljušture života njegovih junaka te aktualnost problematike koju Zajec hrabro dotiče, Ljudoždere bi se gotovo moglo nazvati vrlo mračnom, postmodernističkom zagrebačkom sapunicom koju svakako treba pogledati više puta.
Jelena Gluhak, Vijenac
Bog vas mrzi
352
 
Velimir Grgić

Bog vas mrzi

[proza] Biblioteka Online Roman Velimira Grgića Bog vas mrzi napeti je dinamični triler i tarantinovski omaž poetikama krvavih osvetničkih jurnjava, dobro uklopljenom u našu postsocijalističku stvarnost, koja na svoj način i generira i motivira protagoniste ove vrtoglave priče. Priče koja je u cijelosti fikcionalna, ali kakvu može „izmisliti“ samo stvarnost, ili ako baš hoćete, lucidan pisac uronjen u nju.
Dnevnik iz JNA i druge glose i arabeske
348
 
Stanko Andrić

Dnevnik iz JNA i druge glose i arabeske

[proza] Biblioteka Online Dnevnik iz JNA i druge glose i arabeske zbirka je posvema raznorodnih tekstova u kojima autor, u skladu sa suvremenim mu poetičkim strujanjima, briše čvrste granice između povijesti i pripovijesti, pridajući na taj način upravo tekstu presudnu važnost u oblikovanju povijesnoga vremena.
Leo Rafolt, Anagram
Fiumanski, opet lažeš
350
 
Vid Barić

Fiumanski, opet lažeš

[proza] Biblioteka Mali rakun Barićev vispreni akrobatski humor, ritmički pravedno raspodijeljen na intelektualnu gipkost i trivijalnost do ruba opakog trača, ispaljuje se u neprestanoj rafalnoj paljbi. I zavidnom vještinom, taj mehanizam nikada ne zakaže.
Davor Špišić, Telegram

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.