Pojam i struktura filmskog vremena
319
 
Ante Peterlić

Pojam i struktura filmskog vremena

[teorija] Biblioteka Online Kao što ljubitelji drugih umjetnosti imaju svoje Aristotele, Goethee, Feathere ili Barthesove, kojima će se uvijek vraćati, tako se i mi ljubitelji filma uvijek vraćamo svojim klasicima, od kojih je Ante Peterlić u nas svakako i neupitno najveći.
Nikica Gilić
Pušiona
322
 
Denis Lalić

Pušiona

[proza] Biblioteka Online „Rast i razvoj“ Denisa Lalića praćen je iznimno uvjerljivim seciranjem političkog i socijalnog backgrounda u kojem se odvija. Satirična je to i opako kritična slika Hrvatske devedesetih i nultih koja fascinira istinskom proživljenošću i smislom za stvarnosno filtrirano kroz junakovu optiku.
Jagna Pogačnik, Jutarnji list
Donjodravska obala
318
 
Drago Hedl

Donjodravska obala

[proza] Biblioteka Online Donjodravska obala roman je kojim je, kako je već primijećeno, Osijek dobio svog Tribusona, svoje Grlom u jagode, vremenski smještene malo unatrag, u ne tako atraktivne 50. godine prošlog stoljeća u siromašnom, radničkom naselju uz obalu Drave.
Jagna Pogačnik, Jutarnji list
Oči
320
 
Edo Popović

Oči

[proza] Biblioteka Online Oči su istovremeno bildungsroman, socijalni roman kroz koji se zrcale društvene mijene zadnjih desetljeća u Hrvatskoj, kao i snažno poetsko svjedočanstvo o trenutačnom stanju, ali ne duha i nacije, nego neglamuroznog i karaboliranog individualca.
Dario Grgić
To malo pijeska na dlanu
321
 
Marinko Koščec

To malo pijeska na dlanu

[proza] Biblioteka Online Marinko Koščec se u ovom romanu predstavlja kao autor stilski iznimno rafiniranog, produhovljenog, ali i britkog izraza. Događanja su locirana u prepoznatljiv društveni i duhovni kontekst Hrvatske tijekom posljednjih desetljeća, oslikan pretežito satirički. Pri tom se u oštrim, kontrastnim rezovima izmjenjuju crni humor, tragika, lirizam, romantični zanos, samoironija, malicioznost, empatija.

Projekt Besplatne elektroničke knjige [BEK] financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Zagreb.

Besplatne elektroničke knjige Društva za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] pohranjene su u Hrvatskom arhivu weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu [NSK].

Povratak na vrh stranice

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.