Ljubav u Berlinu
337
 
Željko Ivanković

Ljubav u Berlinu

[proza] Biblioteka Online Riječ je o zgodnom romanu koji se čita s ugodom, jer bez problema uspostavlja kontakt s publikom kojoj je namijenjen — osviještenim ljubiteljima knjige i književnosti. Premda nije riječ o romanu postmodernističkih postupaka, zanimljiv je i način na koji on prirodno urasta u postmoderno vrijeme, u epohu otrežnjenja i izgubljene nevinosti.
Nikica Gilić, Vijenac
Agenti kulture
351
 
Gordan Nuhanović

Agenti kulture
zabavno štivo

[proza] Biblioteka Online Agenti kulture roman je koji najjednostavnijim pripovjednim postupkom razobličava „stvarnost“ domaćih književnih i kulturnih festivala – pukim opisivanjem stanja kakvo ono jest. Pred nama je drugo, izmijenjeno izdanje, koje se zapravo pojavljuje u svojem izvornom, prvotno zamišljenom, ali neobjavljenom obliku.
Davor Ivankovac  
Kamate na ljubavne uzdahe
350
 
Jadranka Pintarić

Kamate na ljubavne uzdahe
ogledi o tankoćutnosti

[proza] Biblioteka Online U podnaslovu knjige stoji da su priče zapravo „ogledi o tankoćutnosti“, jasno naznačujući njihovu hibridnu narav: miks dnevničkog zapisa, fikcije, eseja; ogledi, dakle, na razne životne i svakodnevne teme koji slobodno tretiraju granice žanrovskih ukalupljenja, kao produkt nudeći inteligentnu i duhovitu, ujedno ozbiljnu i zanimljivu literaturu.
Ljudožderi
345
 
Tomislav Zajec

Ljudožderi

[proza] Biblioteka Online Uzevši u obzir naizgled sjajne ljušture života njegovih junaka te aktualnost problematike koju Zajec hrabro dotiče, Ljudoždere bi se gotovo moglo nazvati vrlo mračnom, postmodernističkom zagrebačkom sapunicom koju svakako treba pogledati više puta.
Jelena Gluhak, Vijenac
Strani gradovi
347
 
Jelena Zlatar Gamberožić

Strani gradovi

[proza] Biblioteka Online Knjiga priča Jelene Zlatar Gamberožić Strani gradovi govori upravo o tome – o stranosti, o drugosti – ali daleko više o nesporazumu u kojem se zatječu njezini likovi, protagonisti, oni koji su zahvaćeni događajima izvan kontrole, izvan njihova odlučivanja… Riječ je o događajima i sudbinama, trenucima koji nas zaokupljaju, dolaze „ispod površine“ i ostaju nepremostive zapreke na putu do boljeg i sigurnijeg (sretnijeg, možda) života.
Bog vas mrzi
348
 
Velimir Grgić

Bog vas mrzi

[proza] Biblioteka Online Roman Velimira Grgića Bog vas mrzi napeti je dinamični triler i tarantinovski omaž poetikama krvavih osvetničkih jurnjava, dobro uklopljenom u našu postsocijalističku stvarnost, koja na svoj način i generira i motivira protagoniste ove vrtoglave priče. Priče koja je u cijelosti fikcionalna, ali kakvu može „izmisliti“ samo stvarnost, ili ako baš hoćete, lucidan pisac uronjen u nju.
Meke granice
346
 
Staša Aras

Meke granice

[proza] Biblioteka Online Izvrsna knjiga kratkih priča koja uhodanu stvarnosnu poetiku pomiče u tamne zakutke stvarnosti i svakodnevnog života koji često izmiču pripovjedačkom osvjetljenju – prema bizarnom, grotesknom, pa i apsurdnom. Meke su one granice koje razdvajaju uobičajeno i tzv. normalno od pomaknutog, mračnog i stoga uznemirujućeg. Lakoća s kojom autorica balansira na toj „mekoj granici“ fascinantna je koliko i začuđujuća.
Pratim te
336
 
Aleksandra Kardum

Pratim te

[proza] Biblioteka Online Kardum je iznimno vješta pripovjedačica koja je na podlozi tanga ispričala više nego dojmljivu priču (i) o ljubavi koja se odvija na više kolosijeka, u rasponu od napetosti, mogućnosti ljubavi, seksa, pa sve do nasilja ili pak podvlačenja crte ispod pogrešnog odnosa.
Jagna Pogačnik, Jutarnji list
Dnevnik iz JNA i druge glose i arabeske
332
 
Stanko Andrić

Dnevnik iz JNA i druge glose i arabeske

[proza] Biblioteka Online Dnevnik iz JNA i druge glose i arabeske zbirka je posvema raznorodnih tekstova u kojima autor, u skladu sa suvremenim mu poetičkim strujanjima, briše čvrste granice između povijesti i pripovijesti, pridajući na taj način upravo tekstu presudnu važnost u oblikovanju povijesnoga vremena.
Leo Rafolt, Anagram
A onda je Božo krenuo ispočetka
344
 
Marina Vujčić

A onda je Božo krenuo ispočetka

[proza] Biblioteka Online Marina Vujčić, naime, majstorica je fabuliranja koja posve očito posjeduje ljubav prema tekstu koji gradi i brigu za budućeg čitatelja koji će osjetiti kako njezina empatija nije rezervirana samo za glavnog lika, već i njegove konzumente.
Jagna Pogačnik, Jutarnji list

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.