Znam li ja gdje živim
237
 
Aida Bagić

Znam li ja gdje živim

[proza] Biblioteka Online U zbirci kratkih (ponekad i vrlo kratkih) priča Aide Bagić približavamo se čitavoj seriji „običnih“, gradskih likova, potencijalno naših susjeda koje – kako autorica naslovom daje do znanja – ne znamo i ne razumijemo, a prečesto smo ih skloni otpisati praveći generalizacije koje nam prišteđuju svaki trud.
Oni – humani bestijarij
235
 
Nataša Skazlić

Oni – humani bestijarij

[proza] Biblioteka Mali rakun Ljubav je, naravno, temeljni motiv i svrha događanja i proživljavanja svih ovih likova, ali tanana gradacija osjećaja i stanja, obaveza i moranja, napora i htijenja, užitaka i strasti, čekanja i nedočekanosti, darivanja i otimanja, i mnoštva drugih trenutaka što ljubav čine i prekrasnom i prestrašnom, ovim pričama daje izuzetnu dramatiku.
Davor Šišović, Glas Istre
Avenija
224
 
skarlet_p

Avenija
dokument jednog vremena i međuprostora

[poezija] Biblioteka elektroRI Ova je knjiga zapravo knjiga o čovjeku na rubu, na granici, u krizi, u potrebi, kao i o još jednoj izgubljenoj generaciji, možda baš zato tako eksplicitno fokusiranoj na prve godine dvijetisućitih, na razdoblje koje će autor nazvati post-imperijem.
Milan Zagorac, web Gradske knjižnice Rijeka
Troslojne posteljine
240
 
Dunja Matić

Troslojne posteljine

[proza] Biblioteka elektroRI Troslojne posteljine su roman rafiniranog, originalnog i nenametljivog stila... Vrlo osoban i izrazito emotivan autoričin stav, kao i ironija i autoironija, koja su dugo dominirale postmodernim diskursom, ovdje se otvoreno razotkriva kao obrambeni mehanizam neprilagođenih, ustupajući svoje mjesto nepatvorenoj i iskrenoj ljudskosti.
Aleatorika disanja
226
 
Sebastian Antonio Kukavica

Aleatorika disanja

[poezija] Biblioteka elektroRI Nezadovoljan kako telegrafskim, kratkim rečenicama tako i dugim, uvijenim nizovima surečenica, Kukavica piše pjesmu u prozi lišenu interpunkcije, a održava sintaksu, stvarajući tako uvijek dojam urgentnosti i nedostatka daha. Pa unatoč toj žurnosti izricanja, zbirka odiše dozom prepuštenosti, možda i nihilizma, u čijoj povremenoj statičnosti čitatelj ima prostora opipati svaku pojedinu riječ.
Ništa za pisati kući o
236
 
Enver Krivac

Ništa za pisati kući o

[proza] Biblioteka elektroRI Priče Envera Krivca su zapravo podsjećanje na to kako je sve krhko i kako sve može nestati. [...] Enver Krivac talentirani je autor poetskih proza i vrhunski upravo u pričama u kojima se poigrava jezikom, unosi nadrealne elemente i parodira stvarnost koju živimo.
Darija Žilić, Bibliovizor
Tragovi goveda
232
 
Mladen Blažević

Tragovi goveda

[proza] Biblioteka elektroRI Povijesni roman nije česta vrsta u našoj književnoj produkciji, barem ne onoj suvremenoj i kvalitetnoj. Tim više iznenađuju Tragovi goveda, roman koji nas može podsjetiti kako na klasike hrvatske književnosti 19. i ranog 20. stoljeća, tako i na tipične karakteristike europskog realizma, pa i američke književnosti Velike depresije.
Svitanje na zapadu
231
 
Igor Beleš

Svitanje na zapadu

[proza] Biblioteka elektroRI Geografska i kulturna izmještenost je prividna, jer tema koju Beleš obrađuje u svojem prohodnom i čitkom romanu univerzalnog je karaktera, dok se napetost koja između likova nastaje zbog njihovih oprečnih vjerskih pripadnosti (katoličke i protestantske) vrlo lako može preslikati na napetosti postojeće u hrvatskom društvu – a vjerojatno je to bila i autorova namjera.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.