Plast igala
254
 
Dinko Telećan

Plast igala

[poezija] Biblioteka Online Telećanova poezija razlikuje se od poezije mlađe pjesničke scene u Hrvatskoj, jer riječ je o pjesniku koji povezuje tradiciju i suvremeno. [...] Tradicija postaje izvor spoznaje, njeno poznavanje omogućuje igru jezikom, formom, a uostalom, kako i sam autor ističe, upravo igra jezikom, istraživanje njegovih mogućnosti i traganje za jednom jedinom riječi, je ono što čini bit pjesnikovanja.
Darija Žilić, Kolo
Trobojno bijelo
258
 
Stipe Odak

Trobojno bijelo

[poezija] Biblioteka Online Trobojno bijelo Stipe Odaka, nagrađeno prestižnom nagradom Goran za mlade pjesnike 2013. godine, već nas od naslova i prvih redaka uvlači u svoj dojmljivi lirski svijet, po mnogo čemu unikatan u polju suvremene hrvatske književnosti. Erudicija, slike djetinjstva, produhovljenost, komorni ugođaji i stilska izbrušenost samo su neke od odlika ove slojevite, a istovremeno pristupačne i komunikativne poezije.
Postelja od orahove sjene
259
 
Marinko Plazibat

Postelja od orahove sjene

[poezija] Biblioteka Mali rakun Unatoč pretjeranoj „mekoći“ Plazibatova lirskog govora, spomenutoj šifriranosti te manjim stilskim nedosljednostima [...] smatram kako je riječ o knjizi koja, uz infantilne Tadijanovićeve „poetske dukate“ i banalne komercijalne inačice obnovljenih bećaraca, pokušava otkriti i treću dimenziju Slavonije, tj. onu koju ona upravo živi.
Krešimir Bagić, Jutarnji list
Zapisano metkom
251
 
Zoran Žmirić

Zapisano metkom

[poezija] Biblioteka elektroRI Zapisano metkom predstavlja poetski derivat Blockbustera, općeg mjesta domaće (anti)ratne proze, svojevrsni sukus, onaj najjači alkemijski sublimat najboljeg, meritum stvari, svega onoga što rat jest, a što se ne vidi, ne osjeća ni ne doživljava.
Milan Zagorac
Noćni ekspres
255
 
Milan Zagorac

Noćni ekspres

[proza] Biblioteka elektroRI Glavni likovi zbirke pripovijedaka Noćni ekspres često se nastoje sakriti ili pobjeći od onoga nečega što ne mogu imenovati, no ipak jako dobro znaju da će se kad-tad morati riješiti tog nelagodnog tereta, a to, imenovano kao ono vani je strah s kojim se mora suočiti pod svaku cijenu. Noćni ekspres je stoga misterij koji pleše na tankom rubu između psihološkog trilera i drame.
Kuga i njezine kćeri
253
 
Kristina Posilović

Kuga i njezine kćeri

[poezija] Biblioteka elektroRI Poezija Kristine Posilović svojevrsna je neoegzistencijalistička lirska dijagnoza vremena u kojemu živimo i dokument duhovnoga rasapa, još jedan vrlo uspio projekt stihovnog prožimanja intime i zatečenog socijalnog stanja, nepretenciozna i čitljiva kombinacija privatne ispovijedi i pjesničkog angažmana.
Davor Ivankovac, Zarez
Valjalo bi me zamisliti sretnim
250
 
Davor Mandić

Valjalo bi me zamisliti sretnim

[proza] Biblioteka elektroRI Što se tiče Mandićeva proznog prvijenca, valja reći da se tu radi o petnaest što duljih, što doista kratkih priča idealnih za čitateljsku razbibrigu. Bruseći zanat po novinama, Mandić je apsolutno naučio pisati čitko, lepršavo, precizno, ali i angažirano, zanimljivo i duhovito.
Denis Derk, Vecernji.hr
Ulica Helen Keller
249
 
Enver Krivac

Ulica Helen Keller

[proza] Biblioteka elektroRI Enver Krivac je izuzetno talentovan autor koji je napisao odličan, svež i duhovit roman koji se ne da uporediti gotovo ni sa čim što je nastajalo u poslednje vreme na prostorima bhsc jezika. Ako nam zaliči na Basaru ili Potića, to će biti površinska sličnost jer srbijanski autori u svoja dela ne upliću emocije i teže satiri, dok je kod mladog riječkog pisca ona u drugom planu.
Vladimir Arsenić, e-novine.com

Projekt Besplatne elektroničke knjige [BEK] financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka i Grad Zagreb.

Besplatne elektroničke knjige Društva za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] pohranjene su u Hrvatskom arhivu weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu [NSK].

Povratak na vrh stranice

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.