Privatnost

Izrazito odgovorno pristupamo privatnosti podataka naših korisnika i Internet posjetitelja.

Vaše osobne podatke smatramo povjerljivima u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti podataka i ovim pravilima o privatnosti.

Ako koristite ovu web stranicu, ona će prikupiti razne elemente osobnih podataka. Osobni podaci su podaci s kojima biste se mogli osobno identificirati. Ova pravila o privatnosti objašnjavaju koje informacije prikupljamo, kako ih obrađujemo i za što ih upotrebljavamo.

Imajte na umu da podaci koji se prenose putem interneta (npr. putem e-pošte) mogu biti podložni sigurnosnim kršenjima. Potpuna, 100%, zaštita vaših podataka od pristupa treće strane nije moguća i ona u stvarnosti ne postoji.

Mnoge operacije vezane uz prikupljanje ili obradu podataka moguće su samo uz vašu izričitu suglasnost (privolu). Svoju privolu možete u bilo kojem trenutku opozvati. Dovoljno je poslati  neformalnu poruku e-pošte sa zahtjevom. Podaci koji se obrađuju prije nego što primimo vaš zahtjev, i dalje se mogu legalno obrađivati.

U nastavku vam dajemo jednostavan i razumljiv pregled onoga što se događa s vašim osobnim podacima kada posjetite našu web stranicu. Osobni podaci su podaci s kojima bi vas se moglo identificirati. Detaljne informacije o zaštiti podataka mogu se naći u našim pravilima o zaštiti privatnosti koja su navedena u nastavku.

Ovime izričito zabranjujemo upotrebu kontaktnih podataka objavljenih na ovoj web stranici za slanje promotivnih materijala. Operator web stranice zadržava pravo poduzimanja specifičnih pravnih radnji ako je primljen neželjeni reklamni materijal, kao što je spam e-pošte i slično.

 

Koje podatke prikupljamo i zašto

Podatke prikupljene na ovoj web stranici obrađuje web operater/administrator.

Neki se podaci prikupljaju kada nam ih vi pružite. To su, primjerice, podaci koje unesete u obrazac za kontakt.

Kada ste posjetili web stranicu, naš IT sustav automatski prikuplja druge podatke. To su prvenstveno tehnički podaci kao što su verzija preglednika i operativni sustav koji koristite ili kada ste pristupili stranici. Ti se podaci automatski prikupljaju čim stupite na našu web stranicu.

Dio se podataka prikuplja kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje web stranice. Ostali podaci mogu se koristiti za analizu kako posjetitelji koriste web stranicu.

Za potrebe kontakt obrasca prikupljamo sljedeće podatke na razdoblje od 8 godina i to isključivo za potrebe poslovanja: ime, prezime, IP adresu iz autorizacijskih i sigurnosnih razloga, broj telefona, e-mail, poruku koju ste poslali. Ako nam pošaljete pitanja putem obrasca za kontakt, prikupit ćemo i podatke koji su uneseni na obrazac, uključujući podatke o kontaktima koje ste naveli, odgovoriti na vaše pitanje i sva daljnja pitanja. Te podatke nikada ne dijelimo bez vašeg izričitog dopuštenja.

Stoga ćemo obrađivati sve podatke koje unesete na kontakt obrazac samo s vašim pristankom. Svoj pristanak možete u bilo kojem trenutku opozvati a dovoljno je obavijestiti neformalnu poruku e-pošte. Podaci koji se obrađuju prije nego što primimo vaš zahtjev, i dalje se mogu legalno obrađivati. Zadržat ćemo podatke na obrascu za kontakt dok ne zatražite njegovo brisanje, opozvati svoj pristanak za njegovo spremanje ili se više ne odnosi na svrhu čuvanja (npr. nakon ispunjavanja vašeg zahtjeva). Sve obvezne zakonske odredbe, posebno one koje se odnose na obvezne periode čuvanja podataka, ne ovise o ovoj odredbi.

Za moguće potrebe newslettera prikupljamo sljedeće podatke na neodređeno ili dok korisnik sam ne zatraži uklanjanje: e-mail i IP adresu iz autorizacijskih i sigurnosnih razloga.

Za potrebe statističke analize, ciljanog oglašavanja i poboljšanja funkcionalnosti web stranice, koristeći Google Analytics, prikupljamo podatke o posjetu i ponašanju korisnika na našim web stranicama na rok od 26 mjeseci nakon čega se podaci sami automatski brišu. U ovom segmentu IP adresa se anonimizira (ima namjerno odstupanje) te nije moguće ni na koji način povezati statistički podatak o korištenju web stranice sa identitetom korisnika. Potpisali smo ugovor s tvrtkom Google za outsourcing naše obrade podataka i na to se u potpunosti primjenjuju strogi zahtjevi Europskih tijela za zaštitu podataka kada koristimo Google Analytics. Više o pravilima privatnosti saznajte na ovoj stranici.

U svakom trenutku možete zatražiti isključenje iz analitičkih prikupljanja podataka. U nastavku su pojedinosti kako ostvariti svoje mogućnosti u tom smislu.

Relevantni podaci (IP adrese) koje naš server koristi u međusobnoj komunikaciji s računalom korisnika ili posjetitelja se ovisno o situaciji ili ne bilježe na naš server ili je slog podataka IP adrese spremljen na način da su izmijenjeni brojevi četvrtog okteta (D blok) IP adrese kako ti podaci nikako be bi mogli biti povezani i identificirani s bilo kojim korisnikom na bilo koji način. Format zapisa IPv4 adrese izgleda ovako AAA.BBB.CCC.DDD iz koje je razvidno jasno da je D blok taj koji se bilježi u izmijenjenom obliku.

Komunikacija između našeg servera i korisnika zaštićena je enkripcijskim SSL certifikatom čiju aktivnost možete provjeriti klikom na zelenu ikonu lokota uz polje adrese stranice (položaj ikone lokota ovisi o sistemu i web pregledniku koji koristite) ili ukoliko web adresa počinje tekstom https:// umjesto klasičnog http://.

Naša stranica koristi Google fonts (tipografiju/fontove) čije sadržaje korisnik dobiva pristupom našem serveru, a izravno od Google servera i time dijeli vlastitu IP adresu sa tvrtkom Google Inc.
Podatke koje koriste Google servisi moguće je administrirati kroz vaš Google račun. Više o Google politici privatnosti pročitajte ovdje.

Podatke koje prikupljamo putem vlastitih server logova nećemo kombinirati sa podacima prikupljenim putem drugih kanala, a koristimo ih za tehnički, sigurnosni nadzor i zaštitu sustava.

 

Kolačići

Neke od naših web stranica koriste kolačiće. Kolačići pomažu nam da naša web stranica bude jednostavnija, učinkovitija i sigurnija. Kolačići ne štete vašem računalu i ne sadrže viruse.

Kolačići su podaci na Internet stranicama tj. mali nizovi teksta koji se spremaju na vaše računalo i koji nam omogućuju korištenje specifičnih funkcija web stranice koje uglavnom korisnicima olakšavaju korištenje web stranica. Ovim putem Vas obavještavamo da naša Internet stranica koristi tehnologiju kolačića. Koristimo takozvane „Session-cookies“ za upravljanje tijekom i za prijenos unijetih, odnosno izrađenih podataka prilikom promjene i korištenja stranica. Session-cookies kolačići će se automatski obrisati nakon vašeg posjeta, a ostali kolačići ostaju na uređaju dok ih ne izbrišete ili dok im samostalno ne istekne rok. Ovi kolačići omogućuju prepoznavanje preglednika kada sljedeći put posjetite web stranicu. Kolačići također bilježe i neke postavke koje ste odabrali i time vam olakšavaju korištenje naše web stranice. Ukoliko niste sigurni koji vam kolačići trebaju, preporuka držati kolačiće uključenima.

Osim toga, putem Google Analytics servisa prikupljamo i kolačiće kako bismo dobili uvid u statističke podatke  onih posjetitelja koji redovno pristupaju našoj stranici. Na taj Vam način želimo omogućiti najbolju moguću uslugu tako što ćemo Vam ponuditi sadržaje koji su posebno relevantni za Vas. Ovi kolačići za nas nemaju obilježja privatnih podataka već ih vidimo samo kao ukupne statističke kategorije. Ovi stalni kolačići sadrže identifikacijski broj i ne sadrže osobne podatke. U svakom trenutku možete izbrisati kolačiće s Vašeg računala, ali u tom slučaju morate računati na ograničenost funkcija web stranice. Konkretno, na Vašem računalu se snimaju kolačići tvrtke Google koji se koriste za analizu statističkih podataka o kretanju posjetitelja, a koji između ostalog, snimaju, utvrđuju i obrađuju sljedeće podatke: pristup stranicama, zadržavanje na stranici, dubina do koje korisnici pregledavaju stranice, klikovi na telefonske brojeve na našoj stranici, popunjavanje formulara, količine narudžbi, jezične postavke i slično. Google kolačići se čuvaju tijekom 26 mjeseci. Po isteku navedenog razdoblja ponovno se automatski dodjeljuju novi.

Web preglednik možete podesiti kako bi vas obavijestio o korištenju kolačića, tako da možete odlučiti da li želite prihvatiti ili odbiti kolačiće od slučaja do slučaja. Alternativno, vaš preglednik može se konfigurirati tako da automatski prihvaća kolačiće pod određenim uvjetima ili da ih uvijek odbije ili automatski izbriše kolačiće prilikom zatvaranja preglednika.

Operator web stranica ima legitiman interes za pohranu kolačića kako bi se osiguralo optimiziranu i neprekinutu uslugu bez tehničkih pogrešaka. Ako se pohranjuju i drugi kolačići (poput onih koji se koriste za analiziranje ponašanja surfanja), oni će se tretirati zasebno u ovoj politici privatnosti. Operater ima legitiman interes za statističko praćenje korištenja web stranice bez mogućnosti identifikacije posjetitelja ili korisnika.

Kolačiće korisnik može samostalno obrisati ili ih može onemogućiti (više).

Također možete i sa svoje strane onemogućiti Google Analytics pomoću ovog browser dodatka.

 

Oglašavanje temeljem ponašanja korisnika

Oglašavanje na temelju prikupljenih podataka ponašanja korisnika je sigurno i transparentno. Oglašivači ne znaju tko ste vi bez obzira na podatke koje prikupljaju jer ih ne mogu iskoristiti kako bi ustanovili vaš identitet, a na temelju aktivnosti pregledavanja weba šalju vam oglase koji odražavaju vaše interese.

Naša web stranica, kao i svaka web stranica koja oglašava na temelju ponašanja korisnika ima informacije o prikupljanju i upotrebi podataka u te svrhe, bez obzira prikuplja li te podatke vlasnik web stranice ili treća strana poput mreže za oglašavanje.

Naša web stranica oglašava na temelju ponašanja korisnika, te pruža i informacije kako odbiti takvo oglašavanje.

Ukoliko odlučite odbiti biheviorističko oglašavanje putem opcija privatnosti, važno je upamtiti kako to ne znači da više nećete primati oglase tijekom korištenja Interneta. No to znači da oglasi koje ćete vidjeti prikazane na web stranicama koje posjećujete neće biti prilagođeni vama i vašim interesima i možda će za vas biti manje prikladni.

Ako odaberete odbiti određenog pružatelja usluge biheviorističkog oglašavanja, to će se primijeniti samo na zbirku podataka tog poslovnog subjekta i na njihovu uporabu u svrhe biheviorističkog oglašavanja na web pregledniku koji koristite za web stranicu na kojoj ste odabrali takvu postavku.

Ako ste odbili biheviorističko oglašavanje i zatim odlučite da biste ipak željeli primati oglase koji odgovaraju vašim interesima, možete se predomisliti i ponovno prihvatiti takvo oglašavanje uporabom istog obrasca.

Brojni su čimbenici na koje mi ne možemo utjecati, a koji mogu utjecati na rad i korištenje. To uključuje probleme s vašom internetskom vezom, sigurnost vaše mreže ili postavkama web preglednika, verziji web preglednika, tehničkim ograničenjima računala i softwarea koje koristite.

Ako imate problema prilikom odbijanja rabeći postavke koje smo stavili na ovu web stranicu, preporučujemo da nam se javite putem telefona ili e-maila.

Naša web stranica prikuplja podatke koristeći Google Analytics servis i kasnije ih koristeći u Google AdWords sustavu. Ukoliko posjedujete Google korisnički račun možete podesiti vlastite postavke oglašavanja na ovoj adresi: https://adssettings.google.com/authenticated

Postoje razni dostupni alati za odbijanje usluge temeljene na kolačićima. U tom slučaju trebate postaviti svoj web preglednik tako da ne prima kolačiće treće strane, kako bi željeno odbijanje uspješno radilo. Za više informacija i podršku posjetite i pojedine stranice pomoći web preglednika kojeg koristite: Internet Explorer i Edge, Firefox, Safari i Chrome.

Ako se problem nastavi, trebate li pomoć ili imate pitanja, možete nam se obratiti putem kontakt obrasca, telefonom ili e-mailom.

Za sva ostala pitanja u vezi privatnosti slobodno nam se javite.

 

Vaša korisnička prava

U svakom trenutku imate pravo zatražiti informacije o pohranjenim podacima, podrijetlu, primateljima ili svrsi i to bez naknade (besplatno). Također imate pravo zatražiti da se vaši podaci isprave, blokiraju, izvezu ili izbrišu. Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih uz privatnost možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku pomoću kontakt podataka navedenih na kontakt stranici. Također, naravno, u svakom trenutku možete podnijeti žalbu nadležnim regulatornim tijelima.

 • pravo na informaciju o obradi osobnih podataka
  za sve informacije i pojašnjenja u vezi prikupljanja i obrade osobnih podataka slobodno nam se javite putem kontakt obrasca.
 • pravo na povlačenje privole na obradu osobnih podataka, a čime prestaje obrada osobnih podataka;
  ukoliko želite povući privolu za obradu osobnih podataka slobodno nam se javite putem kontakt obrasca;
 • pravo na ispravak u slučaju kada i ako se obrađuju osobni podaci koji su nepotpuni ili netočni, možete zatražiti ispravak osobnih podataka; slobodno nam se javite putem kontakt obrasca;
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole, u slučaju podnošenja prigovora, odnosno u slučajevima obrade osobnih podataka protivno propisima o zaštiti osobnih podataka moguće je obrisati sve podatke iz sustava; samo uputite zahtjev kroz kroz kontakt formu i imajte na umu da su tada podaci trajno obrisani;
 • pravo na ograničenje obrade u slučajevima kada je osporena točnost podataka tijekom perioda provjere točnosti tih podataka, ako je obrada podataka bila protupravna, ali je odbijeno brisanje i umjesto toga zatraženo ograničenje korištenja podacima, ako podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili ako je podnesen prigovor zbog distribucije tih podataka; slobodno nam se javite putem kontakt obrasca;
 • pravo na prijenos podataka voditelju obrade podataka kada je to tehnički izvedivo, ukoliko želite potpuni izvadak svih vaših podataka iz sustava, slobodno nam se javite putem kontakt obrasca;
 • pravo na podnošenje prigovora u vezi obrade osobnih podataka društvu ili nadležnom državnom tijelu (Agenciji za zaštitu osobnih podataka) ako se obrada vrši radi izvršenja zadaća od javnog interesa, radi izvršavanja javnih ovlasti ili se društvo prilikom obrade podataka poziva na svoje legitimne interese (uključujući i profiliranje).

 

Postavke kolačića

NameReasonEnabled
Technical CookiesIn order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec, marketingCookie,.
CookiesWe use Cookies to give you a better website experience.
MarketingKolačić kojim odobravate prikupljanje podataka za potrebe oglašavanja na rok od 30 dana

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.