Baković, Sanja
Fotografija: Sanja Baković

Sanja Baković

Rođena 1976. u Splitu. Odrasla u Bolu na Braču. Završila studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

Pokrenula projekt Odvalimo se poezijom s ciljem povećanja vidljivosti poezije u javnom prostoru te u više navrata organizirala i vodila pjesničke tribine, a u Bolu na Braču 2017. godine pokrenula zajedno s Centrom za kulturu pjesnički festival također pod imenom Odvalimo se poezijom. Poeziju objavljivala u književnim časopisima i sudjelovala na književnim festivalima Vrisak, Kalibar, Škure i drugima. Voditeljica je pjesničke tribine „Poezija u drugom filmu“ koja se održava u organizaciji Centra za knjigu u zagrebačkom Kinoteka Baru kao i književne tribine „Kul u gradu“ koja se održava u zagrebačkoj knjižari Ljevak. Članica je Hrvatskog društva pisaca. Piše novinske članke iz područja književnosti i kulture za tjednik Express, portal Najboljeknjige te Art magazin Kontura.

Objavila: Plovna mjesta (poezija, 2016), Autobus za Trnavu (poezija, 2020).

Knjige

Plovna mjesta

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.