Baković, Sanja
Fotografija: Sanja Baković

Sanja Baković

Rođena 1976. u Splitu. Odrasla u Bolu na Braču. Završila studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, studira na doktorskom studiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu etnologiju i kulturnu antropologiju. Po zanimanju je novinarka. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

Pokrenula projekt Odvalimo se poezijom s ciljem povećanja vidljivosti poezije u javnom prostoru te u više navrata organizirala i vodila pjesničke tribine, a u Bolu na Braču početkom rujna 2017. godina organizirala prvi put pjesnički festival također pod imenom Odvalimo se poezijom. Članica grupe pjesnikinja koje djeluju pod neformalnim imenom G-rupa. Poeziju objavljivala u književnim časopisima i čitala na javnim nastupima na Kvirinovim susretima, festivalima Vrisak i Kalibar, Jutru poezije, Stihovnici u Sisku, s grupom Poezija otpora, na festivalu Croatia Rediviva, na tribinama Poezija u Dvorištu i Poezija na živo u Booksi.

Objavila: Plovna mjesta (poezija, 2016).

Knjige

Plovna mjesta

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.