Barclay, Harold
<     >

Harold Barclay

Doktorirao na sveučilištu Cornell godine 1961. godine, a od 1966. do 1988. predavao je antropologiju na raznim sveučilištima u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Predavao je i na američkom sveučilištu u Kairu, a njegovi su ga antropološki interesi odveli na trogodišnje istraživanje seoskoga života u Egiptu i Sudanu. Osim toga poduzeo je još mnogo putovanja posebice po Europi i Srednjem Istoku.

Barclayju se anarhističko društvo zasnovano na uzajamnoj pomoći i dobrovoljnoj suradnji pokazalo kao rješenje njegovih dvojbi za ostvarenje slobodnoga društva, no morao je priznati da su, unatoč tomu što je anarhistička kritika najuvjerljivija od svih postojećih, šanse da se ostvari i održi takvo društvo gotovo nevjerojatne. No, anarhizam je ostao stalan referentni okvir njegovih antropoloških istraživanja.

Danas živi povučeno u Vernonu, u Britanskoj Kolumbiji, gdje i dalje piše, uzgaja vrt i brine se za svoju ostarjelu kobilu, Coral.

Objavio: Narod bez vlade (1982), Kultura i anarhizam (1997), Država (2003), Žudnja za Arkadijom (2005).

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.