Blažević, Mladen
Fotografija: Mladen Đaković

Mladen Blažević

Rođen 1969. u Rijeci. Devedesetih je radio različite poslove, često kao novinar u brojnim dnevnim i tjednim novinama. Početkom 2000. pokrenuo je i uređivao nekoliko informativnih i književnih časopisa. Objavio je veliki broj kratkih priča i pjesama u raznim književnim časopisima i portalima. Godine 2013. s grupom autora objavljuje zbirku distopijskih priča NDH 2033. Napisao je scenarij za igrani dio dugometražnog igrano-dokumentarnog filma Je letrika ubila štrige. Dobitnik je nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za 2018. godinu. Priče i pjesme su mu prevođene na slovenski, talijanski, engleski i ukrajinski jezik.

Objavio: Tragovi goveda (roman, 2008), Ilirik (roman, 2015), Posljednji tasmanijski tigar (poezija, dvojezično slovensko-hrvatsko izdanje, 2017), Mogućnost povremenih oborina (poezija, 2019), Krugovi u žitu (poezija, 2021), Dnevnik nepušača (proza, 2021).

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.