Kostjuk, Aleksandar
<     >

Aleksandar Kostjuk

Rođen 1982. godine u Koprivnici. Diplomirao na Grafičkom fakultetu u Zagrebu 2006. godine. Živi i radi u Koprivnici kao dizajner slobodnjak.

2012. godine na natječaju Gradske knjižnice Trogir kratkom pričom “Slučaj nestale pčele” uvršten u zbirku kratkih priča Priča se (p)o gradu.Iste godine na natječaju Male performerske scene za najbolju kratku priče strave osvaja drugo mjesto pričom “Uz zveket, u tami”, objavljene 2013. u zbirci Strašne priče. Iste godine na još jednom natječaju Gradske knjižnice Trogir kratkom pričom “Gospodari horizonta” uvršten u zbirku kratkih priča Priča se (p)o gradu II. 2014. godine kratkom pričom “Okus sumnje” osvaja 2. mjesto na natječaju KSET-a za najbolju kratku priču, a prijavom na natječaj SFora njegova kratka priča “Inxhatron” objavljena je u književnom časopisu za znanstvenu fantastiku Ubiq. 2015. na 2. natječaju KSET-a za najbolju kratku priču njegova priča “Blaženu neprijatelju” uvrštena je među prve tri pobjedničke. Na natječaju Brod kulture njegova priča “Šapat što vlada šumom” uvrštena je u zbirku 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2015. Na natječaju Marsonic 2015. njegova kratka priča “Pričaj mi kako je nestao svijet” odabrana je za objavljivanje u zbirci ZF priča Marsonic 8. 2016. njegova kratka priča “Kad su divovi hodali Mjesecom” na natječaju je ušla u Istrakonovu zbirku Igra pričina, kratka priča “Ludilo drugih ljudi” objavljena u zbirci Iskopane priče 2, kratka priča “Uspavaj me” objavljena je u zbirci Marsonic 10, a kratka priča “Rekvijem za krivnju” objavljena je na portalu Varaždinske vijesti. 2017. kratka priča “Vjetar izdaje” osvojila je 1. mjesto u jednoj od kategorija na natječaju Kaštelanske štorije, priča “Levitijanov plač” osvojio je 4. mjesto na natječaju metaFORA, a priča “Svi duhovi Marsa” na Istrakonovu natječaju je odabrana za objavljivanje u zbirci Apokalipsa laži. Živi i radi u Koprivnici.

Objavio: Zanos eksplicitna uma (roman, 2010); Nemaju krvi (priče, 2011); Noć pada u podne (roman, 2013); Iox (roman, 2014).

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.