Pintarić, Krešimir
Fotografija: Jakob Goldstein
<     >

Krešimir Pintarić

Rođen 1971. godine u Osijeku. Diplomirao je komparativnu književnost, bibliotekarstvo i opću informatologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Uvršten je u više antologija, prevođen je i objavljivan na slovenskom, češkom, njemačkom i engleskom. Pisao je kolumne i glazbene recenzije, te radio kao novinar i urednik za veći broj tjednika, magazina i web portala.

Za debitantsku knjigu pjesama/tekstova Tour de force 1997. godine dobio je nagradu Josip i Ivan Korazac u kategoriji mladih autora, a treća zbirka poezije Commedia priređena je i kao prva hrvatska multimedijska zbirka stihova na CD-ROM-u i u tiskanom izdanju.

Od 2001. glavni je urednik i voditelj projekta Besplatne elektroničke knjige [BEK] Društva za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] (elektronickeknjige.com).

Autorove mrežne stranice nalaze se na adresi www.kresimirpintaric.com.

Objavio: Tour de force (poezija/proza, 1997); Divovski koraci (poezija, 2001); Commedia (poezija/multimedija, 2002); Rebeka mrzi kada kokoši trče bez glave (priče, 2003); Ljubav je sve (roman, 2005) i U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo (roman, 2008).