19.03.2020. Fashion.hr

3 stranice na kojima možete besplatno čitati knjige!

Sve knjižnice su se zatvorile, a u nagloj strci u kojoj smo se preko noći pronašli niste stigli posuditi omiljene naslove i pripremiti se za opušten boravak kod kuće? Bez brige jer Internet se pobrinuo i za čitatelje!

Iako često volimo komentirati i upozoravati na realne opasnosti koje nagli napredak tehnologije i moderno doba nose sa sobom, vrijeme karantene svakako nas je podsjetilo na one dobre strane i prednosti koje tehnologija pruža, a koje nam svakako olakšavaju ovo dugotrajno vrijeme boravka kod kuće. Internet svojim korisnicima nudi pregršt sadržaja, informacija i zabave što je uzrokovalo i preseljenje knjiga u online svijet. Iako se svi možemo složiti sa činjenicom da ništa ne može zamijeniti ritual odlaska u knjižnicu i miris nove, neotvorene knjige, u ovakvim trenutcima zahvalni smo na tehnologiji zbog koje gotovo sve naslove koji nas zanimaju možemo pronaći u samo par klikova. Zato smo u nastavku izdvojili 3 stranice na kojima možete pregledavati i iščitavati sjajne naslove, a sve iz udobnosti vlastitog doma.

Eknjiga.hr

Ova elektronička knjižara može se pohvaliti bogatom ponudom knjiga na hrvatskom jeziku, a u svojoj bazi broji preko 1000 naslova beletristike, publicistike i popularne psihologije. Na eknjga.hr portalu možete i kreirati vlastitu malu knjižnicu u koju ćete spremati i sortirati pročitane naslove i naslove koje tek želite pročitati. Također, pregledavati i iščitavati knjige možete i na vašim mobilnim uređajima putem eknjiga aplikacije!

BEK (Besplatne elektroničke knjige)

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] početkom davne 2001. pokrenuo je projekt „Besplatne elektroničke knjige“ [BEK] koji danas uspješno nastavlja sa svojim radom. U okviru biblioteke „Online“ objavljuju se naslovi uglednih, višestruko nagrađivanih i/ili antologiziranih suvremenih hrvatskih autorica i autora, kao i pjesnički i prozni naslovi suvremenih autorica i autora, kako onih afirmiranih i nagrađivanih na lokalnoj i nacionalnoj razini, tako i onih mladih i neafirmiranih.

Online knjige

Još jedna besplatna elektronička biblioteka u kojoj korisnici mogu pronaći i recenzirati brojne naslove koje imaju u ponudi. Knjige možete pretraživati po naslovima, a ako ne znate što biste izabrali, pregledavajte naslove po žanrovima koji uključuju gotovo sve; od fikcije i beletristike pa sve do autobiografskih djela i političke teorije. Sigurni smo da će baš svatko pronaći nešto po svom ukusu!

 

https://www.fashion.hr/kultura/knjige/3-stranice-na-kojima-mozete-besplatno-citati-knjige-141421.aspx

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.