02.07.2015. Booksa

Besplatna poezija

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri nova pjesnička reizdanja: Trickster Branka Maleša, dobitnika Goranova vijenca, Predmeti istaknutog mladog pjesnika Marka Pogačara, i Golmanu, lovcu i šumaru Tvrtka Vukovića, čije su pjesme uvrštene u gotovo sve antologije i preglede novijeg hrvatskog pjesništva.

Trenutno je na redizajniranim mrežnim stranicama projekta (elektronickeknjige.com) od 173 objavljena dostupno 146 naslova. Novina je da su posebno izdvojeni novi naslovi, a čitateljima je omogućeno izlistavanje najčitanijih naslova po vrstama i žanrovima. Također, ažurirano je više od stotinu bio-bibliografskih autorskih bilješki koje su djelomično popraćene i portretima autora te su knjigama dodane kratke informativne bilješke, osvrti ili recenzije.

DPKM će tijekom rujna objaviti i ‘ženski prozni blok’: dvije Marineline zbirke priča, Lift bez kabine i Pušite li?, te zbirku priča Olje Savičević Ivančević Nasmijati psa za čiji je rukopis autorica 2005. godine dobila nagradu Prozak. U listopadu će biti objavljen i ‘muški prozni blok’: romani Ljeto u gradu Zorana Lazića, Posljednji dani panka Gordana Nuhanovića i Ljubav je sve Krešimira Pintarića.

Knjige su objavljene uz financijsku potporu Grada Zagreba, a Društvo za promicanje književnosti na novim medijima korisnik je institucionalne potpore zaklade Kultura nova.

http://www.booksa.hr/vijesti/blitz-vijesti/besplatna-poezija-1435829152

 

muški pjesnički blok 2015___booksa 01

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.