18.08.2021. Booksa

Besplatne e-knjige riječkih autora

Noviteti stižu iz Društva za promicanje književnosti na novim medijima. U okviru projekta Besplatne elektroničke knjige, u biblioteci elektroRI u sklopu koje se objavljuju prozni i pjesnički naslovi suvremenih riječkih autora i autorica, afirmiranih i još neafirmiranih, dostupno je novih šest naslova.

Prozni noviteti koje možemo besplatno čitati i skidati su romani Kako svezati cipele Nikole Petkovića, proza na rubu žanrova koja u sebi sadrži poetske, autobiografske i esejističke elemente; Ilirik Mladena Blaževića, postmodernistički fragmentaran, poližanrovski i novopovijesni roman; Đavolja simfonija Davora Mandića, uvjerljiva autopsija hrvatske ”izgubljene generacije”; Sad se napokon mogu popeti stepenicama skarlet_p, s već poznatim likovima koji i dalje pišu čudne glazbene recenzije; te Snoputnik Zorana Žmirića, proza koja se poziva na bolja iskustva romana ceste. Novi pjesnički naslov jest zbirka poetskih zapisa nakon povlačenja mora na kopnu će ostati samo dvodihalice i bunkeri envera hoxhe Sebastiana Antonia Kukavice koja se odlikuje formalnom i sadržajnom inventivnošću i postavljanjem problema na obje razine.

S ovim novim naslovima na mrežnim stranicama BEK-a čitateljima su ukupno dostupna 262 naslova, a njih više od 220 naslovi su suvremene hrvatske književne produkcije. Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI) te je moguće njihovo online čitanje i/ili preuzimanje na vlastite uređaje.

Strpljivo čekamo i sljedeće elektroničke novitete!

 

https://booksa.hr/vijesti/vijesti/besplatne-e-knjige-rijeckih-autora