25.05.2015. Moderna vremena

Besplatne elektroničke knjige: Jagić, Matijašević, Žilić

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri nova pjesnička reizdanja: Kvadraturu duge Dorte Jagić, Južne životinje Irene Matijašević te Pleši, Modesty, pleši Darije Žilić, koja je dobila nagradu Kiklop za najbolju zbirku poezije 2011. godine.

Trenutno je na mrežnim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige dostupno 135 naslova.

Osim novih naslova, čitateljima su dostupne i redizajnirane stranice projekta koje su preglednije, čitkije, informativnije i ažurnije u odnosu na stare. Unaprijeđena je funkcionalnost autorskoga i naslovnog kazala, dodano je pretraživanje po svim sadržajima dostupnim na mrežnim stranicama, što praktično znači da svaka knjiga funkcionira kao da je opremljena kazalom imena i pojmova. Unaprijeđeno je i podešavanje veličine teksta u knjigama, kao i navigacija unutar same knjige.

Posebno su izdvojeni novi naslovi, a čitateljima je omogućeno i izlistavanje najčitanijih naslova po vrstama i žanrovima, a ažurirano je i više od stotinu bio-bibliografskih autorskih bilješki koje su djelomično popraćene i portretima autora te su knjigama dodane kratke informativne bilješke, osvrti ili recenzije.

DPKM će krajem lipnja objaviti i „muški“ pjesnički blok: zbirke pjesama Trickster Branka Maleša, dobitnika Goranova vijenca, najvažnije nacionalne pjesničke nagrade; Predmeti Marka Pogačara, najvažnijeg i višestruko nagrađivanog pjesnika mlađe generacije; Golmanu, lovcu i šumaru Tvrtka Vukovića, čije su pjesme uvrštene u gotovo sve antologije i preglede novijeg hrvatskog pjesništva.

http://www.mvinfo.hr/clanak/besplatne-elektronicke-knjige-jagic-matijasevic-ilic

 

ženski pjesnički blok 2015___mvinfo 01