03.06.2015. Voxfeminae

Besplatne elektroničke knjige objavile ovogodišnji “ženski” pjesnički blok

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri nova pjesnička reizdanja: Kvadratura duge Dorte Jagić, Južne životinje Irene Matijašević te Pleši, Modesty, pleši Darije Žilić, koja je dobila nagradu Kiklop za najbolju zbirku poezije 2011. godine.

Trenutno je na mrežnim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige od 170 objavljenih dostupno 135 naslova.

Osim novih naslova, čitateljima su dostupne i redizajnirane stranice projekta koje su preglednije, čitkije, informativnije i ažurnije u odnosu na stare. Unaprijeđena je funkcionalnost autorskoga i naslovnog kazala, dodano je pretraživanje po svim sadržajima dostupnim na mrežnim stranicama, što praktično znači da svaka knjiga funkcionira kao da je opremljena kazalom imena i pojmova. Unaprijeđeno je i podešavanje veličine teksta u knjigama, kao i navigacija unutar same knjige.

Posebno su izdvojeni novi naslovi, a čitateljima je omogućeno i izlistavanje najčitanijih naslova po vrstama i žanrovima, a ažurirano je i više od stotinu bio-bibliografskih autorskih bilješki koje su djelomično popraćene i portretima autora te su knjigama dodane kratke informativne bilješke, osvrti ili recenzije.

Tijekom travnja 10.003 posjetitelja čitalo je 6.654 knjige, a u svibnju je 9.846 posjetitelja čitalo ukupno 8.907 knjiga. Dakle, unatoč mjesečnom padu posjećenosti mrežnih stranica projekta od 2,5%, čitanost besplatnih elektroničkih knjiga porasla je 33,8%, navodi se na FB stranici projekta.

http://www.voxfeminae.net/vijestice-list/hrvatska/item/7881-besplatne-elektronicke-knjige-objavile-ovogodisnji-zenski-pjesnicki-blok

 

ženski pjesnički blok 2015___voxfeminae