09.01.2015. Radio Student

Besplatne elektroničke knjige

Prošle je godine Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo 12 novih naslova. U ovogodišnjem planu je taj isti broj, podijeljen u četiri bloka po tri izdanja.

Prva je na redu poezija koja kreće u travnju i to s izdanjima Kvadratura duge Dorte Jagić, Južne životinje Irene Matijašević te Pleši, Modesty, pleši autorice Darije Žilić. Nadalje, u sljedećem ciklusu koji počinje u lipnju možemo očekivati muški dio hrvatskog suvremenog pjesništva : Trickster Branka Maleša, Predmeti Marka Pogačara te Golmanu, lovcu i šumaru Tvrtka Vukovića.

U rujnu će biti objavljeni prozni uratci: Lift bez kabine i Pušite li književnice Marinele te Nasmijati psa autorice Olje Savičević Ivančević. Na kraju 2015. očekuje nas roman Ljeto u gradu Zorana Lazića, Posljednji dani panka Gordana Nuhanovića te Ljubav je sve Krešimira Pintarića.

Osim novih izdanja, i web stranica Besplatnih elektroničkih knjiga bit će redizajnirana i prilagođena čitanju na svim platformama, uključujući i pametne telefone.

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima osnovano je 2000. godine s ciljem promicanja hrvatskih autora ali i veće dostupnosti knjiga. Od početka projekta Besplatne elektroničke knjige 2001. godine objavljeno je 167 djela, a najčitanija knjiga je Mediji, propaganda i sistem Noama Chomskog.

http://www.radiostudent.hr/besplatne-elektronicke-knjige/

 

BEK u 2014___radio student___rezana