13.05.2016. Booksa

Besplatne pjesničke zbirke

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri zbirke pjesama višestruko nagrađivanih hrvatskih pjesnikinja: Svijet bez predmeta Gordane Benić, Tamagochi mi je umro na rukama Dorte Jagić i Zeleni prah Andriane Škunce.

Dorta Jagić dobitnica je Gorana za mlade pjesnike, dok su Gordana Benić i Andriana Škunca dobitnice Goranova vijenca, nagrade za pjesnički opus i ukupan prinos hrvatskoj književnosti.

Svijet bez predmeta je, riječima Tonka Maroevića, “jedna je od najzanimljivijih i najpoticajnijih pjesničkih knjiga. Premda je autorica nastavila obogaćivati svoj apsolutno originalni i snoviti svijet, dijelom povezan uz sjenovitost te naličje Splita i Dioklecijanove palače, sadašnje pjesme u prozi Gordane Benić pokrenute su montažom očuđujućih, gotovo kafkijanski alijeniranih slika.”

Zbirka Dorte Jagić je, riječima Rade Jarka, “poezija puna shizofrenih elemenata, ali i poezija koja se pokušava skupiti, okupiti, konsolidirati, napipati temu u mraku, pronaći razlog svog postojanja i objasniti svoju bit.”

O Zelenom prahu Slavko Mihalić navodi da “iz strasnog i mudrog tkanja već nastaje nova knjiga stihova kako bi se potvrdilo čarobno dvojstvo te pjesnikinje.”

Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI), omogućujući online čitanje i/ili preuzimanje na vlastite uređaje, čime je zajamčeno optimalno čitateljsko iskustvo na svim trenutno postojećim računalnim uređajima, nezavisno od dijagonale zaslona na kojima se e-knjige čitaju (stolna, prijenosna i tabletna računala, čitači e-knjiga, pametni telefoni i televizori), kao i mogućnost ispisa na kućnim pisačima.

Knjige su objavljene uz financijsku potporu Grada Zagreba.

http://www.booksa.hr/vijesti/blitz-vijesti/besplatne-pjesnicke-zbirke

BEK ženski pjesnički blok 2016___booksa 01

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.