29.08.2016. Booksa

Besplatni muški pjesnički blok

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri zbirke pjesama: Ljiljan u trnju (Fikret Cacan), Uzimaj sve što te smiruje (Ivica Prtenjača) i Zbogom, fašisti (Marko Tomaš).

Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI). Knjige su objavljene uz financijsku potporu Grada Zagreba.

Fikret Cacan (1958.) je nagrađeni pjesnik i prevoditelj. U zbirci Liljan u Trnju, “nastavljajući se na nikad sasvim prekinut slijed matoševskog artizma, Cacanova forma zvuči prirodno kako u pridržavanju pravila tako i u svjesnom odstupanju od njih.” (Z. Mrkonjić)

Ivica Prtenjača (1969.) je pjesnik, prozaist, novinar i organizator festivala. U zbirci Uzimaj sve što te smiruje Prtenjača odaje dojam “da je pjesnik koji s lakoćom piše, bez obzira na gustoću izričaja i ‘reskih veza’ koje zagovaraju neizrecivo.” (S. Begović)

Marko Tomaš (1978.) je pjesnik, novinar i urednik. “Njegovi stihovi ne mogu okoštati. Jer ih piše čovjek neprestano zapitan kako je moguće živjeti i što uopće znači biti živ među tolikim smrtima. Jer ih piše čovjek neprestano zaljubljen među tolikim mržnjama. Čovjek smrtno živ i smrtno zaljubljen.” (P. Lucić)

 

http://booksa.hr/vijesti/blitz-vijesti/besplatni-muski-pjesnicki-blok

booksa

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.