02.12.2018. Booksa

Besplatni Stevensonov klasik

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige klasik svjetske književnosti – pripovijest Čudnovat slučaj dr. Jekylla i g. Hydea Roberta Louisa Stevensona, u prijevodu Kristine Vlašić.

Čudnovat slučaj dr. Jekylla i g. Hydea objavljen je 1886. godine u Londonu. Napisao ga je Robert Louis Stevenson, škotski romanopisac, pjesnik, esejist, putopisac i glazbenik, danas najpoznatiji i po djelima Otok s blagom, Oteti i Dječji vrt u Versaju. Danas se Stevensona doživljava kao važnog pisca, svjedoka i kritičara ere Viktorijanaca, teoretičara književnosti, esejista, svjedoka kolonijalne povijesti Pacifičkog otočja i humanista.

Istovremeno s objavljivanjem Stevesonova klasika pokrenute su i redizajnirane Besplatne elektroničke knjige. Najveća novost je nova naslovna stranica sa šest rubrika koja se osvježava u dnevnom ritmu te novodizajnirane naslovnice knjiga koje sada kombiniraju sadržaje tipične i za naslovnicu i za poleđinu omota klasične tiskane knjige.

Novi naslov dostupan je u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI).

 

https://booksa.hr/vijesti/vijesti/besplatni-stevensonov-klasik

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.