03.11.2016. Booksa

Besplatni Thoreau i Brkljačić

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige dva nova djela.

Esej Hodanje Henryja Davida Thoreaua, u prijevodu Svena Popovića, je transcendentalistički esej o važnosti prirode za čovječanstvo. Za Thoreaua hodanje predstavlja samorefleksivni duhovni čin koji je moguć isključivo kad smo daleko od društva, a koji nam omogućuje da se bolje upoznamo i pronađemo druge aspekte sebe koje je društvo uklonilo. Hodanje je postavilo temelje za njegovo najpoznatije djelo Walden.

Neženje i demografska propast je nova zbirka kratkih proza nagrađivanog pjesnika i prozaika Marija Brkljačića. Brkljačićevi sredovječni likovi socijalno su zapeli u dobi nakon završetka srednje škole – nije im se dogodilo uklapanje u takozvani normalni život. Čitaju knjige, slušaju glazbu, ali sve to iz drugih je vremena i znak je pokidanosti njihovih veza s recentnim kontekstom.

Mario Brkljačić rođen je 1966. godine u Zagrebu, gdje živi i radi. Objavio je tri zbirke pjesama, roman te zbirku priča: Nikad nije plesao pogo (poezija, 2004), Gledaj me u oči (poezija, 2004), Muha u juhi (poezija, 2005), Ne mogu ga gledati takvog (poezija, 2006), Zujke (roman, 2008) i Neženje i demografska propast (priče, 2016).

Thoreauov esej i Brkljačićeva nova zbirka dostupni su u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI), omogućujući online čitanje i/ili preuzimanje na vlastite uređaje.

Knjige su objavljene uz financijsku potporu Grada Zagreba.

http://www.booksa.hr/vijesti/blitz-vijesti/besplatni-thoreau-i-brkljacic

 

thoreau-i-brkljacic___booksa-01

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.