05.06.2018. Booksa

Besplatni trio

DruÅ”tvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri zbirke nagrađivanih hrvatskih pjesnika.

Riječ je o zbirkama Freud na Facebooku Davora Ivankovca, nagrađenu Goranom za mlade pjesnike 2012. godine i Kvirinom za mlade pjesnike 2013. godine, Crna pokrajina Marka Pogačara, viÅ”estruko nagrađivanog i prevođenog pjesnika, te Tihi alati Milka Valenta, koji je za doprinos poeziji nagrađen Maslinovim vijencem 2009. na 19. pjesničkoj manifestaciji Croatia rediviva.

Davor Ivankovac (1984.) dobio je niz nagrada za svoju poeziju, književnu kritiku i prozu. Poezija mu je prevedena na nekoliko jezika i zastupljena u nekoliko domaćih i inozemnih panorama i antologija.

Marko Pogačar (1984.) je Å”iroko nagrađivan i prevođen pjesnik i urednik časopisa i zbornika. Bio je stipendist brojnih stranih fondacija. Objavio je pet zbirki poezije, dvije knjige eseja, dvije prozne knjige i jednu publicističku. Posljednju knjigu, zbirku poezije Zemlja Zemlja, objavio je početkom godine u izdanju Frakture.

Milko Valent (1948.) je poznati i nagrađivani prozaik, pjesnik, dramatičar, esejist i kazaliÅ”ni kritičar. Dosad je objavio 32 knjige, zastupljen je u 29 antologija i 49 domaćih te inozemnih izbora, zbornika pregleda i panorama poezije, proze, drame i eseja. Njegovi tekstovi prevedeni su na trinaest jezika. Početkom godine objavio je zbirku poezije Otvorena rosa u izdanju VBZ-a.

Novi su naslovi dostupni u četiri najraŔirenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI).

http://www.booksa.hr/vijesti/blitz-vijesti/besplatni-trio