13.08.2018. MojaRijeka

Biblioteka ‘elektroRi’: Besplatno čitajte riječke autore u elektroničkom izdanju!

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige (BEK) prvo kolo biblioteke „elektroRI“. Biblioteka objavljuje pjesničke i prozne naslove suvremenih riječkih autora i autorica, kako onih afirmiranih i nagrađivanih na regionalnoj i nacionalnoj razini, tako i onih mlađih i neafirmiranih, navodi DPKM. Pokrenuta je uz financijsku potporu Grada Rijeke.

 

Prvo kolo biblioteke “elektroRi” donosi roman „Vražji prolaz“ Milana Zagorca, dvije pjesničke zbirke, „Mostovi“ Davora Mandića i „Canto azzurro“ Kristine Posilović te tri zbirke priča, „Kauboj u crvenom golfu“ Željke Horvat Čeč, „Odstranjivač ljubavi“ Vlade Simcicha Vave i „Abeceda nestajanja“ Roberta Vrbnjaka.

Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige: HTML, ePub, PDF i MOBI. Moguće ih je čitati online ili preuzeti na elektroničke uređaje, ali i isprintati.

Internetski projekt BEK jedini je način na koji se u digitalnom okruženju mogu besplatno čitati suvremena hrvatska književna djela zaštićena autorskim pravima.

 

https://www.mojarijeka.hr/kultura/biblioteka-elektrori-besplatno-citajte-rijecke-autore-u-elektronickom-izdanju/