06.05.2020. Booksa

Dobar mjesec za e-knjige

Sudeći po brojkama koje stižu s Besplatnih elektroničkih knjiga, u travnju smo bili poslušni, ostali doma i čitali e-knjige. Projektu je u tom razdoblju utrostručena čitanost, a broj korisnika učetverostručen.

Vijesti su to koje se lijepo nadovezuju na one iz ožujka, kada se čitanost BEK-a udvostručila. Prošli mjesec čak je 192.939 korisnika projekta čitalo 27.169 besplatnih e-knjiga, a njih još 16.747 preuzelo ih je na svoje uređaje, što ukupno iznosi 43.643 e-knjige.

U travnju prošle godine nije bilo naslova s više od tisuću čitatelja, a sada ih je čak osam. Najčitaniji naslov bile su Filmske vrste i rodovi Nikice Gilića, a za njim slijede eseji Razumijevanje filma Hrvoja Turkovića, Zapisi iz treće kulture Darka Polšeka, roman U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo Krešimira Pintarića, Četvrti svjetski rat Dražena Šimleše, Mediji, propaganda i sistem Noama Chomskog, prozni zapisi Henryja Davida Thoreaua Walden te roman Sloboština Barbie Maše Kolanović.

Možda više ne moramo ostajati doma, ali svakako zadržimo ovu lijepu popularnost književnosti na internetu.

 

https://booksa.hr/vijesti/vijesti/dobar-mjesec-za-e-knjige

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.