11.08.2018. Planet

‘elektroRI’: prvo kolo riječke biblioteke besplatno dostupno na internetu

Zasad je objavljeno šest naslova suvremenih riječkih autora, a mogu se čitati online ili preuzeti na vlastite uređaje

 

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je prvo kolo biblioteke ‘elektroRI’ u sklopu projekta Besplatne elektroničke knjige. Objavljivat će se pjesnička i prozna djela suvremenih autorica i autora iz Rijeke, kako onih afirmiranih i nagrađivanih na regionalnoj i nacionalnoj razini, tako i onih mlađih i neafirmiranih.

U prvom kolu objavljene su dvije pjesničke zbirke, ‘Mostovi’ Davora Mandića i ‘Canto azzurro’ Kristine Posilović, kao i roman ‘Vražji prolaz’ Milana Zagorca. Dostupne su i tri zbirke priča: ‘Kauboj u crvenom golfu’ Željke Horvat Čeč, ‘Odstranjivač ljubavi’ Vlade Simcicha Vave i ‘Abeceda nestajanja’ Roberta Vrbnjaka.

Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige – HTML, ePub, PDF i MOBI. Mogu se čitati online ili preuzeti na vlastite uređaje, čime je zajamčeno optimalno čitateljsko iskustvo na svim trenutno postojećim računalnim uređajima. Naslovi se mogu i ispisati na kućnim pisačima.

Biblioteka je pokrenuta uz financijsku pomoć grada Rijeke, a projekt Besplatne elektroničke knjige financijski podržavaju Zaklada ‘Kultura nova’, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka i Grad Zagreb.