11.03.2019. Slobodna Dalmacija

Knjige Olje Savičević Ivančević, Aleksandre Kardum, Nore Verde i Ivice Đikića besplatno na internetu

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima najavilo je da će u sklopu projekta “Besplatne elektroničke knjige” do kraja godine biti objavljeno dvadeset novih naslova. Oni će, kako ističu iz BEK-a, biti dostupni trenutno, globalno i bez novčane naknade.

Knjige će biti objavljene u tri bloka: pjesničkome, koji će biti objavljen u svibnju, ženskom, koji će se moći čitati od rujna, te u muškom, koji će biti objavljen u studenome.

U pjesničkom bloku moći će se čitati zbirke “Mamasafari” Olje Savičević Ivančević, “Bršljan” Krešimira Bagića, “Koncepcija vrta” Ivana Babića i “Zašto? Zato.” Jelene Osvaldić. Unutar ženskog proznog bloka koncem ljeta bit će objavljen roman “Spavaš li?” Aleksandre Kardum, “Nebeski biciklisti” Irene Lukšić, prozni zapisi “Posudi mi smajl” Nore Verde, zbirka priča “Znam li ja gdje živim” Aide Bagić i roman “Mitohondrijska Eva” Mihaele Gašpar Đukić.

U okviru muškog proznog bloka u poznu internetsku jesen stižu roman “Sanjao sam slonove” Ivice Đikića, roman “Wonderland” Marinka Koščeca, zbirka priča “Groblje manjih careva” Zorana Malkoča, roman “Lunapark” Tomislava Zajeca i zbirka priča “Rajske ptice” Nevena Ušumovića.

Za one koji žele znati tko im je to omogućio besplatno čitanje, projekt od početka financijski podržavaju Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.

Grad Rijeka, Europska prijestolnica kulture 2020. godine, financijski podržava biblioteku “elektroRI” u kojoj se objavljuju naslovi riječkih autorica i autora.

U kolovozu bit će objavljeni romani “Svitanje na zapadu” Igora Beleša, “Tragovi goveda” Mladena Blaževića i “Troslojne posteljine” Dunje Matić te zbirka kratkih proza “Ništa za pisati kući o” Envera Krivca.

Ljubitelji online pjesništva moći će čitati zbirku poezije “Aleatorika disanja” Sebastiana Antonija Kukavice i poemu “Avenija: dokument jednog vremena i međuprostora” riječkog autora koji objavljuje pod pseudonimom skarlet_p.

Kome je predugo čekati da se na internetu pojave navedeni naslovi, moći će posegnuti za nekim od nekoliko stotina naslova dostupnih na “Besplatnim elektroničkim knjigama”.

 

https://slobodnadalmacija.hr/kultura/knjige-olje-savicevic-ivancevic-aleksandre-kardum-nore-verde-i-ivice-dikica-besplatno-na-internetu-593113

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.