08.07.2015. eZadar

Muški pjesnički blok kao besplatne elektroničke knjige

U okviru projekta Besplatne elektroničke knjige Društvo za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] objavilo je na svojim internetskim stranicama ‘muški pjesnički blok’, tri nova pjesnička reizdanja pjesnika različitih generacija, Branka Maleša, Marka Pogačara i Tvrtka Vukovića.

Dobitnik Goranova vijenca Branko Maleš, koji se afirmirao u poeziji, prozi, kritici, kolumnama i feljtonima, predstavlja se sa zbirkom poezije “Trickster”, višestruko nagrađivani pjesnik mlađe generacije Marko Pogačar s knjigom “Predmeti”, a Tvrtko Vuković, čije su pjesme uvrštene u gotovo sve antologije i preglede novijeg hrvatskog pjesništva, sa svojom drugom pjesničkom zbirkom “Golmanu, lovcu i šumaru”.

Na mrežnim stranicama projekta besplatnih knjiga, na elektronickeknjige.com, sada su od 173 objavljena dostupna 146 naslova.

Novina je da su posebno izdvojeni novi naslovi, a čitateljima je omogućeno izlistavanje najčitanijih naslova po vrstama i žanrovima, izvijestio je DPKM.

Ažurirano je i više od stotinu bio-bibliografskih autorskih bilješki koje su djelomično popraćene i portretima autora te su knjigama dodane kratke informativne bilješke, osvrti ili recenzije.

Tijekom rujna na stranicama će se objaviti i ‘ženski prozni blok’, dvije Marineline zbirke priča, “Lift bez kabine” i “Pušite li?”, te zbirka priča Olje Savičević Ivančević “Nasmijati psa” za čiji je rukopis autorica 2005. dobila nagradu Prozak.

U listopadu se očekuje ‘muški prozni blok’, romani “Ljeto u gradu” Zorana Lazića, “Posljednji dani panka” Gordana Nuhanovića i “Ljubav je sve” Krešimira Pintarića.

http://www.ezadar.hr/clanak/muski-pjesnicki-blok-kao-besplatne-elektronicke-knjige

 

muški pjesnički blok 2015___ezadar 02

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.