04.07.2015. MojZagreb

Muški pjesnički blok: Maleš, Pogačar, Vuković

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige [BEK] tri nova pjesnička reizdanja: „Trickster“ Branka Maleša, dobitnika Goranova vijenca, najvažnije nacionalne pjesničke nagrade; „Predmeti“ Marka Pogačara, najvažnijeg i višestruko nagrađivanog pjesnika mlađe generacije; „Golmanu, lovcu i šumaru“ Tvrtka Vukovića, čije su pjesme uvrštene u gotovo sve antologije i preglede novijeg hrvatskog pjesništva.

Knjige su objavljene uz financijsku potporu Grada Zagreba, a Društvo za promicanje književnosti na novim medijima korisnik je institucionalne potpore zaklade Kultura nova.

Trenutno je na redizajniranim mrežnim stranicama projekta BEK (elektronickeknjige.com) od 173 objavljena dostupno 146 naslova. Novina je da su posebno izdvojeni novi naslovi, a čitateljima je omogućeno izlistavanje najčitanijih naslova po vrstama i žanrovima. Također, ažurirano je više od stotinu bio-bibliografskih autorskih bilješki koje su djelomično popraćene i portretima autora te su knjigama dodane kratke informativne bilješke, osvrti ili recenzije.

DPKM će tijekom rujna objaviti i „ženski prozni blok“: dvije Marineline zbirke priča, „Lift bez kabine“ i „Pušite li?“, te zbirku priča Olje Savičević Ivančević „Nasmijati psa“ za čiji je rukopis autorica 2005. godine dobila nagradu Prozak. U listopadu će biti objavljen i „muški prozni blok“: romani „Ljeto u gradu“ Zorana Lazića, „Posljednji dani panka“ Gordana Nuhanovića i „Ljubav je sve“ Krešimira Pintarića.

http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/muski-pjesnicki-blok-males-pogacar-vukovic

 

muški pjesnički blok 2015___mojzagreb.info 01

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.