17.03.2020. Gloria Glam

Nezavisni filmovi, serije, virtualne izložbe i tečajevi – potpuno besplatno

Znate kako ide uzrečica – samo dosadnim ljudima može biti dosadno. Imamo glam prijedloge za proširivanje vidika dok boravite unutar svoja četiri zida.

Samo da ne nestane interneta, mantra je koju mnogi od nas ponavljaju. Samoizolacija, ostanak doma kako bismo spriječili širenje zaraze koronavirusom neobična je situacija čak i za one koji preferiraju provoditi vrijeme kod kuće, a ne vani. Ipak, malo je drugačije kad nemaš izbora, a odjednom imaš jako puno vremena. Ako ste već napravili hranjive maske za svoje suhe ruke i odradili ste tjelovježbu, donosimo stvari s interneta koje će vas ne samo zabaviti, nego i zadovoljiti vašu potrebu za znanjem i umjetnošću, neodvojivim dijelovima ljudskog života.

[…]

Knjige

Gradske knjižnice Grada Zagreba u svojoj ponudi imaju posuđivanje e-knjiga. Ako ste član, sve što trebate je zatražiti svoj PIN i možete posuditi najviše dvije knjige odjednom na 21 dan, odnosno najviše pet naslova unutar jednog kalendarskog mjeseca, a možete ih čitati na četiri uređaja istovremeno. U ponudi je 400 knjiga beletristike i publicistike na hrvatskom jeziku.

Besplatne elektroničke knjige projekt je koji postoji od 2018., a na kojemu možete pronaći knjige na hrvatskom za besplatan download. Većinom su to knjige domaćih autora, ali ima i prijevoda koje slobodno možete skinuti i u njima uživati.

Ako vam nije problem čitati na stranim jezicima, svakako pogledajte što nudi Project Gutenberg. Platforma je to na kojoj možete besplatno skinuti i čitati svjetske klasike kojima su istekla autorska prava. To uključuje, primjerice, klasike poput Jane Austen, Edgara Allana Poea, Jacka Londona, Franza Kafke, Charlesa Dickensa, Oscara Wildea… Našla se tu i Ivana Brlić Mažuranić, a možete birati između više od 60 tisuća knjiga.

 

https://gloriaglam.hr/hedonizam/nezavisni-filmovi-serije-virtualne-izlozbe-i-tecajevi-potpuno-besplatno-472