18.08.2021. Večernji list

Odsad legalno možete “skinuti” pet knjiga riječkih autora

U okviru biblioteke “elektroRI” projekta BEK objavljeno je pet proznih i jedan pjesnički naslov.

Napokon malo novoga štiva za ljubitelje elektroničkih knjiga! Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru svojeg dugovječnog projekta Besplatne elektroničke knjige četvrto kolo biblioteke “elektroRI”. U okviru biblioteke objavljuju se pjesnički i prozni naslovi suvremenih riječkih autorica i autora, kako onih afirmiranih i nagrađivanih na regionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini tako i onih mlađih i neafirmiranih.

S novim naslovima na mrežnim stranicama projekta BEK čitateljima su za legalan download dostupne 262 knjige, a njih više od 220 probrani su naslovi suvremene hrvatske književne produkcije, što je zaista jedinstven pothvat na hrvatskoj izdavačkoj sceni. U četvrtom kolu objavljeno je pet proznih i jedan pjesnički naslov: romani “Kako svezati cipele“ Nikole Petkovića, “Ilirik“ Mladena Blaževića, “Đavolja simfonija“ Davora Mandića, “Sad se napokon mogu popeti stepenicama“ skarlet_p i “Snoputnik“ Zorana Žmirića te nagrađena zbirka poetskih zapisa “nakon povlačenja mora na kopnu će ostati samo dvodihalice i bunkeri envera hoxhe“ Sebastiana Antonija Kukavice.

Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI), omogućujući online čitanje i/ili preuzimanje na vlastite uređaje, čime je zajamčeno optimalno čitateljsko iskustvo na svim trenutačno postojećim računalnim uređajima, neovisno o dijagonali zaslona na kojima se e-knjige čitaju, kao i mogućnost ispisa na kućnim pisačima za one koji ipak preferiraju papir.

Inače, najčitanije knjige ovoga mjeseca na stranicama Besplatne elektroničke knjige su “Sloboština Barbie” Maše Kolanović u kategoriji proze, “Sjene sjemenki” Neve Lukić u kategoriji poezije, a što se publicistike tiče, na tronu je već godinama Noam Chomsky s knjigom “Mediji, propaganda i sistem”.

 

https://www.vecernji.hr/kultura/odsad-legalno-mozete-skinuti-pet-knjiga-rijeckih-autora-1516286

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.