20.04.2015. T-Portal

Osvježen izgled stranica Besplatne elektroničke knjige

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) napravilo je novi izgled i mogućnosti svojih mrežnih stranica projekta Besplatne elektroničke knjige (BEK), priopćeno je iz DPKM-a

DPKM ističe kako su redizajnirane stranice projekta preglednije, čitkije, informativnije i ažurnije u odnosu na stare. Unaprijeđena je funkcionalnost autorskoga i naslovnog kazala, dodano je pretraživanje po svim sadržajima dostupnim na mrežnim stranicama, navodi DPKM i dodaje kako to praktično znači da svaka knjiga funkcionira kao da je opremljena kazalom imena i pojmova.

Unaprijeđeno je, ističe DPKM, podešavanje veličine teksta u knjigama, kao i navigacija unutar same knjige.

Posebno su izdvojeni novi naslovi, a čitateljima je omogućeno i izlistavanje najčitanijih naslova po vrstama i žanrovima, a podsjećaju korisnike i kako je ažurirano više od stotinu bio-bibliografskih autorskih bilješki koje su djelomično popraćene i portretima autora.

Naglašavaju i kako su knjigama dodane kratke informativne bilješke, osvrti ili recenzije.

DPKM najavljuje kako tijekom 2015. planira objaviti 12 novih naslova.

Projekt Besplatne elektroničke knjige financijski podupire Grad Zagreb, a Društvo za promicanje književnosti na novim medijima korisnik je institucionalne potpore zaklade Kultura Nova.

http://www.tportal.hr/kultura/knjizevnost/378256/Osvjezen-izgled-stranica-Besplatne-elektronicke-knjige.html

 

BEK redizajn___tportal 01