14.09.2015. T-Portal

Priče Olje Savičević Ivančević dostupne na internetu

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige treće, prošireno izdanje zbirke priča ‘Nasmijati psa’ Olje Savičević Ivančević, koja sada sadrži 23 priče, a za čiji je rukopis autorica dobila Prozak, nagradu časopisa Vijenac i izdavačke kuće Algoritam za autore kratke priče do 35 godina

O zbirci Olje Savičević Ivančević ‘Nasmijati psa’ književna kritičarka Jagna Pogačnik napisala je da je riječ o jednoj od onih knjiga koje svojom nepretencioznošću, svježinom autorskog rukopisa, pa i odabirom forme kratke priče svakako zaslužuju pomalo ofucan epitet književnog iznenađenja sezone. Zbirka je dostupna na ovom linku.

Splitska književnica, koja je za svoj roman ‘Adio kauboju’ dobila tportalovu književnu nagradu za roman godine, surađuje s kazalištima kao autorica songova i(li) adaptacija (predstave ‘Baba Jaga je snijela jaje’, ‘Ružno pače’, ‘Adio kauboju’, ‘Čudnovate zgode Šegrta Hlapića’, ‘Moj prijatelj Mačkodlak’), a prema njezinim pričama snimljeni su nagrađivani kratkometražni igrani filmovi (‘Balavica’, ‘Sedam neodgovorenih poziva’). Živi i radi u Splitu kao slobodna spisateljica. Za adaptaciju lutkarske predstave ‘Čudnovate zgode Šegrta Hlapića’ dobila je nagradu Mali Marulić 2013. Istu nagradu dobila je i za dramske tekstove ‘Moj prijatelj Mačkodlak’ (2014) i ‘Som na cilome svitu’ (2015). Dosad je objavila knjige pjesama ‘Bit će strašno kada ja porastem’, ‘Vječna djeca’, ‘Žensko pismo’, ‘Puzzlerojc’, ‘Kućna pravila’ i ‘Mamasafari (i ostale stvari)’

DPKM je na svojim stranicama objavio i reizdanja prve dvije Marineline zbirke kratkih priča, ‘Lift bez kabine’ i ‘Pušite li?’. Marinela je pseudonim pod kojim spisateljica od 1988. objavljuje prozu i poeziju, a riječ je o naslovima ‘Lift bez kabine’ (priče, 1996, 2015); ‘Pušite li?’ (priče, 2002, 2015); ‘Ne želim ti ugodan dan’ (poezija, 2011) i ‘Nemoj se ljutit sestro’ (priče, 2013).

http://www.tportal.hr/kultura/knjizevnost/396385/Price-Olje-Savicevic-Ivancevic-dostupne-na-internetu.html

 

ženski prozni blok 2015___tportal 02

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.