21.07.2015. Voxfeminae

Redizajn stranica projekta BEK u dva mjeseca povećao čitanost e-knjiga 68 posto

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na mrežnim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige u prvom polugodištu 2015. godine šest novih naslova, a od početka travnja čitateljima su dostupne i redizajnirane stranice projekta koje su preglednije, čitkije, informativnije i ažurnije u odnosu na stare. 

Posebno su izdvojeni novi naslovi, a čitateljima je omogućeno i izlistavanje najčitanijih naslova po vrstama i žanrovima. Ažurirano je i više od stotinu bio-bibliografskih autorskih bilješki  te su knjigama dodane kratke informativne bilješke, osvrti ili recenzije.

Nakon lansiranja redizajniranih stranica projekta početkom travnja broj posjetitelja porastao je za svega 6 posto, ali je broj čitanih knjiga porastao za gotovo nevjerojatnih 68 posto.

Projekt premašio brojku od milijun i 600 tisuća jedinstvenih posjetitelja, što u prosjeku iznosi više od 100 tisuća godišnje.

Najpopularniji je naslov knjiga Noama Chomskog„Mediji, propaganda i sistem“ koja je skupila više od 84 tisuće čitatelja, a za njim slijede „Četvrti svjetski rat/Drugačiji svijet je moguć!“ Dražena Šimleše te „U što se zaljubljujemo“ Romana Simića.

Tijekom prvog polugodišta 2015.objavljeni su „ženski pjesnički blok“i „muški pjesnički blok“: zbirke pjesama „Kvadratura duge“ Dorte Jagić, „Južne životinje“ Irene Matijašević, „Pleši, Modesty, pleši“ Darije Žilić, koja je dobila nagradu Kiklop za najbolju zbirku poezije 2011. godine, „Trickster“ Branka Maleša, „Predmeti“ Marka Pogačarae te „Golmanu, lovcu i šumaru“ Tvrtka Vukovića.

Knjige su objavljene uz financijsku potporu Grada Zagreba, a Društvo za promicanje književnosti na novim medijima korisnik je institucionalne potpore zaklade Kultura nova.

DPKM će tijekom rujna objaviti i „ženski prozni blok“: dvije Marineline zbirke priča, „Lift bez kabine“ i „Pušite li?“, te zbirku priča Olje Savičević Ivančević „Nasmijati psa“ za čiji je rukopis autorica 2005. godine dobila nagradu Prozak.

U listopadu će biti objavljen i „muški prozni blok“: romani „Ljeto u gradu“ Zorana Lazića, „Posljednji dani panka“ Gordana Nuhanovića i „Ljubav je sve“ Krešimira Pintarića.

http://www.voxfeminae.net/vijestice-list/hrvatska/item/8166-redizajn-stranica-projekta-bek-u-dva-mjeseca-povecao-citanost-e-knjiga-za-68-posto

 

BEK u prvom polugodištu 2015___vox feminae 01