14.01.2016. CultureNet

Rekordna godina za Besplatne elektroničke knjige

U proteklih godinu dana  Društvo za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige dvanaest novih djela, te zabilježilo porast posjećenosti za 37 posto, a čitanosti za čak 85 posto.

Prema podacima servisa Google Analytics, mrežne stranice projekta zabilježile su rekordnih 114.260 korisnika koji su  oko 147 tisuća  posjeta  otvorili više od 617 tisuća stranica i ukupno čitali rekordne 182.443 knjige, objavio je DPKM svoju statistiku za 2015. godinu.

Na mrežnim stranicama projekta sada je od objavljenih 179 naslova dostupno njih 160, na redizajniranim web stranicama.

“Unaprijeđena je funkcionalnost autorskoga i naslovnog kazala, dodano je pretraživanje po svim sadržajima dostupnim na mrežnim stranicama, pa svaka knjiga funkcionira kao da je opremljena kazalom imena i pojmova. Unaprijeđeno je i podešavanje veličine teksta u knjigama, kao i navigacija unutar same knjige”, ističu iz Društva.

Čitateljima je omogućeno i izlistavanje najčitanijih naslova po vrstama i žanrovima, ažurirano je više od stotinu bio-bibliografskih autorskih bilješki djelomično popraćenih portretima autora, te su knjigama dodane kratke informativne bilješke, osvrti ili recenzije.

Najčitaniji prozni naslov u 2015. godini je novoobjavljeni roman “Ljubav je sve” Krešimira Pintarića, koji je u dva i pol mjeseca imao 3.800 čitatelja, a slijede zbirke priča “Kičma” Dorte Jagić i “U što se zaljubljujemo” Romana Simića.

Najčitaniji pjesnički naslov je “Tri jeseni” Ane Ahmatove koji je čitan 2.851 put, iza kojega su zbirke “Tour de force” Krešimira Pintarića i “Upoznaj Lilit” Sonje Manojlović.

http://www.culturenet.hr/default.aspx?id=68287

bek 2015___culturenet

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.