14.09.2015. Voxfeminae

Tri nova prozna naslova i rekordna čitanost besplatnih e-knjiga

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri nova prozna naslova.

Radi se o trećem, proširenom izdanju zbirke priča „Nasmijati psa“ Olje Savičević Ivančević, koja sada sadrži 23 priče, a za čiji je rukopis autorica dobila nagradu časopisa Vijenac i izdavačke kuće Algoritam za autore kratke priče do 35 godina, Prozak; te reizdanja prve dvije Marineline zbirke kratkih priča, „Lift bez kabine“ i „Pušite li?“.

„Nasmijati psa“, zbirka je dvadeset i dvije kratke priče kojoj je Jutarnji list dodijelio epitet književnog iznenađenja sezone. Rođena 1974. u Splitu. pjesnikinja i spisateljica Olja Savičević Ivančević uvrštena u mnoge domaće i međunarodne antologije poezije i proze. Knjige su joj prevedene na desetak svjetskih jezika, a poezija i ulomci iz proze na tridesetak. Rođena 1971. u Zagrebu. Marinela od 1988. objavljuje prozu i poeziju u tiskanim i online književnim časopisima  pod pseudonimom.

Trenutno je na redizajniranim mrežnim stranicama projekta BEK od 176 objavljena dostupno 160 naslova. U dosadašnjih 14 godina kontinuiranog rada, mrežne stranice projekta zabilježile su više od milijun i 600 tisuća posjetitelja, što u prosjeku iznosi više od 100 tisuća godišnje. Besplatne elektroničke knjige čitane su više od 900.000 puta, što znači da je u prosjeku svaki naslov čitalo više od 5.200 posjetitelja.

DPKM će tijekom listopada objaviti i dodatan prozni blok autora: romane „Ljeto u gradu“ Zorana Lazića, „Posljednji dani panka“ Gordana Nuhanovića i „Ljubav je sve“ Krešimira Pintarića.

http://www.voxfeminae.net/vijestice-list/hrvatska/item/8370-tri-nova-prozna-naslova-i-rekordna-citanost-besplatnih-e-knjiga

 

ženski prozni blok 2015___voxfeminae