01.04.2020. Booksa

Velika čitanost besplatnih e-knjiga

Dobre vijesti sviću u ovo sumorno vrijeme, barem za elektronička izdanja. Projektu Besplatne elektroničke knjige, koji omogućuje online pristup prvenstveno naslovima suvremene hrvatske književne produkcije, čitanost je značajno porasla.

Čak 151.933 korisnika BEK-a tijekom ožujka je čitalo 20.097 besplatnih e-knjiga, a njih još 13.503 preuzelo ih je na svoje uređaje, što ukupno iznosi 33.600 besplatnih e-knjiga. U usporedbi s prošlogodišnjim ožujkom, broj korisnika je utrostručen, a čitanost udvostručena.

Najčitaniji pjesnički naslov u ožujku bio je Tri jeseni, izbor iz poezije Ane Ahmatove u prijevodu Fikreta Cacana, a najčitaniji prozni naslov roman U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo Krešimira Pintarića. Najčitaniji esejistički naslov bio je Razumijevanje filma Hrvoja Turkovića. Od publicističkih naslova najčitaniji su bili Zapisi iz treće kulture Darka Polšeka, a najčitaniji teorijski, i ujedno sveukupno najčitaniji naslov, bile su Filmske vrste i rodovi Nikice Gilića.

Što reći, osim ostanimo doma, čitajmo i prometujmo i dalje internetskim književnim putevima.

 

https://booksa.hr/vijesti/vijesti/velika-citanost-besplatnih-e-knjiga

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.