Ćaćić, Paula

Paula Ćaćić

Rođena je 1994. u Vinkovcima. Diplomirala je indologiju i južnoslavenske jezike i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Poeziju je objavljivala u raznim časopisima i na web portalima te sudjelovala na večerima poezije u Ljubljani i Zagrebu. Za rukopis zbirke Povratna karta dobila je nagradu na Pjesničkim susretima u Drenovcima 2016. godine, a zbirka Osobni pejzaž nagrađena je 2020. godine Poveljom uspješnosti na Danima Josipa i Ivana Kozarca. Godine 2018. njezina je kratka priča Na kraju sela proglašena najboljom na Preprekovoj jeseni. Uz poeziju i kratke priče, povremeno piše filmske osvrte i kritike. Prevodi književne tekstove s bugarskog i slovenskog jezika. Prevela je sa slovenskog zbirku poezije Patnje mlade hane Katje Gorečan (2020) te sudjelovala u prijevodu antologije suvremenog bugarskog pjesništva Na posljednjem katu neba (2022).

Članica je Društva hrvatskih književnika i Društva hrvatskih književnih prevodilaca.

Objavila: Povratna karta (poezija, 2017; nagrada za rukopis u Drenovcima, 2016) i Osobni pejzaž (poezija, 2020; Povelja uspješnosti na Danima Josipa i Ivana Kozarca).

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.