Dunđerović, Tihomir
<     >

Tihomir Dunđerović

Rođen 1971. u Osijeku. Profesor hrvatskog jezika i književnosti i diplomirani knjižničar. Živi i radi u Osijeku, Đakovu i Bilju. Piše pjesme i književne kritike. Objavljivao u časopisima Začinjavci, Aleph, Književna revija, Poezija, Quorum, Riječi, Zarez, Hombre te na Trećem programu Hrvatskog radija.

Izlagao skulpture, objekte i instalacije te izvodio performanse u Đakovu, Osijeku, Zagrebu i Novom Vinodolskom. Svirao bubnjeve i udaraljke u grupama Perspektiva, 13. prase, Nova (Ars nova) i Kabir Bedi.

Za rukopis zbirke pjesama Psiho, ptice (Božji prst) dobio nagradu na 15. pjesničkim susretima u Drenovcima. Za knjigu maja&vuneni dobio nagradu Duhovno hrašće na 25. pjesničkim susretima u Drenovcima. Za knjigu Drvolaši dobio nagradu Duhovno hrašće na 32. Pjesničkim susretima u Drenovcima, 2021. godine. Na natječaju Hrvatska lijepa knjiga koju organizira Nacionalna i sveučilišna knjižnica na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst Drvolaši su odabrani među najljepše oblikovane hrvatske knjige objavljene u 2021. godini.

Objavio: Psiho, ptice (poezija, 2005); maja&vuneni, (poezija, 2013); Drvolaši (poezija, 2021).