Vrbnjak, Robert
Fotografija: Marjana Vrbnjak
<     >

Robert Vrbnjak

Rođen 1963. u Rijeci. Po zanimanju nastavnik tehničkog odgoja, ali se u životu bavio raznim poslovima; tako je primjerice radio kao recepcionar, konobar, mornar na ribarskim brodovima, radnik na naftnim platformama, pekar i izrađivač kontaktnih leća. Bavi se i glazbom.

Dobitnik je književne nagrade Verši na šterni XIV. susreta čakavskih pjesnika u Vižinadi, nagrade SFera za roman Dobitnik i nagrade časopisa Avlija za priču iz knjige Abeceda nestajanja, a to je Spomenik nepoznatom kupcu, koja je proglašena najboljom pričom u regiji 2012. godine. Prevođen je na engleski, talijanski i slovenski. Član je HDP-a i riječkog ogranka DHK-a.

Objavio: Triplex letačice (proza, 1996, reizdanje 2017), Ženi koju je spomenula ona (proza, 1999), Dobitnik (roman, 2008, pod pseudonimom Tamoya Sanshal), Zbog munjolova, zaborava i kemijskog sastava ljubavi (roman, 2010), Pjesme kartonskog lutka (poezija, 2010), Poduke iz posebne proljetne ponude (proza, 2012), Abeceda nestajanja (proza, 2014).

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.