Krušvar, Zoran

Zoran Krušvar

Rođen 1977. u Rijeci. Diplomirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, magistrirao marketing na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Bavio se novinarstvom u području kulture do 2016. godine, a trenutno je koordinator i voditelj projekata na projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Voditelj je riječkog ogranka Hrvatskog društva pisaca.

Za časopis Teklić pisao je ljubavne priče pod pseudonimom David Šnajder. Od 2008. do 2012. godine u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka i Udrugom mladih Akcija, organizirao je i vodio literarnu radionicu za djecu i mlade “Laboratorij fantastike”. U sklopu tog projekta uredio je dvije zbirke kratkih priča polaznika radionice. Urednik je zbirke priča raznih autora Kamovo novo ruho.  Ulomak romana Poduzmi nešto uvršten je u udžbenik hrvatskoga jezika za sedmi razred osnovne škole. Član je neformalne književne skupine “Ri Lit” od njenog osnutka.

Objavio: Najbolji na svijetu (priče, 2004, 2013); Izvršitelji nauma Gospodnjeg (roman, 2007);  Zvijeri plišane (roman za djecu, 2008); Kamov se vraća kući (roman, 2010); Zaljubljeni duhovi (priče, 2011); Poduzmi nešto (roman za djecu, 2011).

Osvojio je četiri nagrade “Sfera”, jednu nagradu “Artefakt”, a roman “Izvršitelji nauma Gospodnjeg” zauzeo je prvo mjesto na listi top 10 fantasy/sf knjiga izdanih u Hrvatskoj 2007. po izboru “Fantasy Hrvatska” portala. Radovi su mu prevođeni na engleski, poljski, rumunjski i francuski.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.