Đavolja simfonija
297
 
Davor Mandić

Đavolja simfonija

[proza] Biblioteka elektroRI Osim što podebljava konture Pule i Istre na simboličkoj karti domaćeg narativa o devedesetima, Đavolja simfonija donosi uvjerljivu autopsiju „izgubljene generacije“ i pri tom ne ostaje zaglavljena u prošlosti. Baš poput junaka, roman je možda i otežan talogom prošlosti, ali se u konačnici okreće imperativu budućnosti i neumornoj potrazi za identitetom prihvatljivim – ili barem podnošljivim – i sebi i drugima.
nakon povlačenja mora na kopnu će ostati samo dvodihalice i bunkeri envera hoxhe
293
 
Sebastian Antonio Kukavica

nakon povlačenja mora na kopnu će ostati samo dvodihalice i bunkeri envera hoxhe

[poezija] Biblioteka elektroRI Autor istražuje granice između stiha i poezije, te poezije i proze, nastavljajući istraživanja sintaktičkih i grafičkih sredstava u oblikovanju...
Sad se napokon mogu popeti stepenicama
292
 
skarlet_p

Sad se napokon mogu popeti stepenicama

[proza] Biblioteka elektroRI No prije svega, poslije svega i između svega, ovo je bajka. Bajka puna kaseta, cd-ova i ploča, lakih i ugodnih romantičnih odnosa, gubljenja i otkrivanja smisla i prekrasne poezije. Bajka koju bi svaki pop-kulturni fanatik volio nastaniti i drijemati među njenim mekim rubovima.
Dunja Matić
Snoputnik
298
 
Zoran Žmirić

Snoputnik

[proza] Biblioteka elektroRI Žmirićev protagonist Kristijan, snoputnik, zapravo je oboje - i putnik i pokajnik. Kaje se jer je u ratu ubio mladića koji zapravo nije predstavljao prijetnju. Putnik ima bitan značenjski i simbolički višak. On je homo viator, čovjek u hodu, onaj koji se kreće. Uvijek je u dvostruko artikuliranom prostornom i vremenskom prolasku - na zemaljskom putu i na putu vlastitog života.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.