Svitanje na zapadu
231
 
Igor Beleš

Svitanje na zapadu

[proza] Biblioteka elektroRI Geografska i kulturna izmještenost je prividna, jer tema koju Beleš obrađuje u svojem prohodnom i čitkom romanu univerzalnog je karaktera, dok se napetost koja između likova nastaje zbog njihovih oprečnih vjerskih pripadnosti (katoličke i protestantske) vrlo lako može preslikati na napetosti postojeće u hrvatskom društvu – a vjerojatno je to bila i autorova namjera.
Tragovi goveda
232
 
Mladen Blažević

Tragovi goveda

[proza] Biblioteka elektroRI Povijesni roman nije česta vrsta u našoj književnoj produkciji, barem ne onoj suvremenoj i kvalitetnoj. Tim više iznenađuju Tragovi goveda, roman koji nas može podsjetiti kako na klasike hrvatske književnosti 19. i ranog 20. stoljeća, tako i na tipične karakteristike europskog realizma, pa i američke književnosti Velike depresije.
Ništa za pisati kući o
228
 
Enver Krivac

Ništa za pisati kući o

[proza] Biblioteka elektroRI Priče Envera Krivca su zapravo podsjećanje na to kako je sve krhko i kako sve može nestati. [...] Enver Krivac talentirani je autor poetskih proza i vrhunski upravo u pričama u kojima se poigrava jezikom, unosi nadrealne elemente i parodira stvarnost koju živimo.
Darija Žilić, Bibliovizor
Aleatorika disanja
225
 
Sebastian Antonio Kukavica

Aleatorika disanja

[poezija] Biblioteka elektroRI Nezadovoljan kako telegrafskim, kratkim rečenicama tako i dugim, uvijenim nizovima surečenica, Kukavica piše pjesmu u prozi lišenu interpunkcije, a održava sintaksu, stvarajući tako uvijek dojam urgentnosti i nedostatka daha. Pa unatoč toj žurnosti izricanja, zbirka odiše dozom prepuštenosti, možda i nihilizma, u čijoj povremenoj statičnosti čitatelj ima prostora opipati svaku pojedinu riječ.

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.