Moramo postati konkretni
249
 
Željka Horvat Čeč

Moramo postati konkretni

[poezija] Biblioteka elektroRI Zbirka Moramo postati konkretni dobra je knjiga, realizirana s minimalnim oscilacijama u pjesničkom glasu i naslovljena tako da definira samu sebe, konkretna i apartna. Željka Horvat Čeč njome se pridružuje zanimljivijim glasovima mlade hrvatske poezije.
Darko Šeparović, Zarez
Ulica Helen Keller
253
 
Enver Krivac

Ulica Helen Keller

[proza] Biblioteka elektroRI Enver Krivac je izuzetno talentovan autor koji je napisao odličan, svež i duhovit roman koji se ne da uporediti gotovo ni sa čim što je nastajalo u poslednje vreme na prostorima bhsc jezika. Ako nam zaliči na Basaru ili Potića, to će biti površinska sličnost jer srbijanski autori u svoja dela ne upliću emocije i teže satiri, dok je kod mladog riječkog pisca ona u drugom planu.
Vladimir Arsenić, e-novine.com
Valjalo bi me zamisliti sretnim
247
 
Davor Mandić

Valjalo bi me zamisliti sretnim

[proza] Biblioteka elektroRI Što se tiče Mandićeva proznog prvijenca, valja reći da se tu radi o petnaest što duljih, što doista kratkih priča idealnih za čitateljsku razbibrigu. Bruseći zanat po novinama, Mandić je apsolutno naučio pisati čitko, lepršavo, precizno, ali i angažirano, zanimljivo i duhovito.
Denis Derk, Vecernji.hr
Kuga i njezine kćeri
256
 
Kristina Posilović

Kuga i njezine kćeri

[poezija] Biblioteka elektroRI Poezija Kristine Posilović svojevrsna je neoegzistencijalistička lirska dijagnoza vremena u kojemu živimo i dokument duhovnoga rasapa, još jedan vrlo uspio projekt stihovnog prožimanja intime i zatečenog socijalnog stanja, nepretenciozna i čitljiva kombinacija privatne ispovijedi i pjesničkog angažmana.
Davor Ivankovac, Zarez
Noćni ekspres
244
 
Milan Zagorac

Noćni ekspres

[proza] Biblioteka elektroRI Glavni likovi zbirke pripovijedaka Noćni ekspres često se nastoje sakriti ili pobjeći od onoga nečega što ne mogu imenovati, no ipak jako dobro znaju da će se kad-tad morati riješiti tog nelagodnog tereta, a to, imenovano kao ono vani je strah s kojim se mora suočiti pod svaku cijenu. Noćni ekspres je stoga misterij koji pleše na tankom rubu između psihološkog trilera i drame.
Zapisano metkom
243
 
Zoran Žmirić

Zapisano metkom

[poezija] Biblioteka elektroRI Zapisano metkom predstavlja poetski derivat Blockbustera, općeg mjesta domaće (anti)ratne proze, svojevrsni sukus, onaj najjači alkemijski sublimat najboljeg, meritum stvari, svega onoga što rat jest, a što se ne vidi, ne osjeća ni ne doživljava.
Milan Zagorac

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.