Početne koordinate
244
 
Monika Herceg

Početne koordinate

[poezija] Biblioteka Online Prvijenac-rekorder Monike Herceg, koji je dobio četiri prestižne hrvatske pjesničke nagrade i ispunio retke mnogih kulturnih i kritičkih rubrika, čitatelje i brojne pohvale osvojio je kombinacijom obiteljske i intimističke tematike, motiva prirode i prirodnih ciklusa te gustim slikama koje, unatoč često bujnoj metaforici, jasno teku stvarajući svojevrsni lirski narativ o srodstvu, ratu i odrastanju.
Meteorologija tijela
245
 
Nada Topić

Meteorologija tijela

[poezija] Biblioteka Online Bogata slikovitost i znanstveni leksik karakteristike su odlične poetske zbirke Meteorologija tijela Solinjanke Nade Topić. Lirika je to tjelesnosti i odmaka od tjelesnosti, pri čemu se tijelo percipira kao fluktuirajući entitet, lirsko biće koje spoznajemo tek u Drugome, istovremeno prepoznajući sebe kroz njega. Unatoč svojoj jezgrovitosti i preciznosti izraza, zbirka ostavlja dojam totalnosti zahvata i zaokruženosti "lirske radnje".
Trobojno bijelo
253
 
Stipe Odak

Trobojno bijelo

[poezija] Biblioteka Online Trobojno bijelo Stipe Odaka zbirka je poezije nagrađena prestižnom nagradom Goran za mlade pjesnike 2013. godine, koja nas već od naslova i prvih redaka uvlači u svoj dojmljivi lirski svijet, po mnogo čemu unikatan u polju suvremene hrvatske književnosti. Erudicija, slike djetinjstva, produhovljenost, komorni ugođaji i stilska izbrušenost samo su neke od odlika ove slojevite, a istovremeno pristupačne i komunikativne poezije.
Plast igala
246
 
Dinko Telećan

Plast igala

[poezija] Biblioteka Online Telećanova poezija razlikuje se od poezije mlađe pjesničke scene u Hrvatskoj, jer riječ je o pjesniku koji povezuje tradiciju i suvremeno. [...] Tradicija postaje izvor spoznaje, njeno poznavanje omogućuje igru jezikom, formom, a uostalom, kako i sam autor ističe, upravo igra jezikom, istraživanje njegovih mogućnosti i traganje za jednom jedinom riječi, je ono što čini bit pjesnikovanja.
Darija Žilić, Kolo

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.