Mamasafari
232
 
Olja Savičević Ivančević

Mamasafari
(i ostale stvari)

[poezija] Biblioteka Online Treća pjesnička knjiga Olje Savičević Ivančević ponovno sjajno integrira prozni fragment i refleksivnu liriku. Recimo odmah: autorica je odavno majstorski skrojila vlastiti podžanr, no ovom je knjigom definitivno za sobom ostavila sve njegove dječje bolesti i napisala [...] neobično snažnu, dirljivu, lijepu i strašnu pjesničku knjigu; najbolju do sada.
Marko Pogačar, Novosti
Koncepcija vrta
224
 
Ivan Babić

Koncepcija vrta

[poezija] Biblioteka Online Ivan Babić se u Koncepciji vrta predstavio kao pjesnik koji temeljito promišlja temeljna pitanja umjetničkoga stvaranja, koji umije izgraditi zahtjevan lirski narativ čije je pojedinačne pjesme moguće čitati kao fragmente veće cjeline, ali i samostalno. [...] Pritom je pokazao zavidan smisao za detalj, sliku i prigodnu poetsku parabolu.
Krešimir Bagić, Pogled iz Dubrave
Bršljan
225
 
Krešimir Bagić

Bršljan

[poezija] Biblioteka Online Nove pjesme Krešimira Bagića poprilično su izvan prostora poetika čiji nas tragovi tako zavodljivo žele usmjeriti na klišeizirana čitanja. Iako su one, na formalnoj razini, za razliku od njegovih ranijih pjesama, dulje, lišene konciznosti i potrebe za sažimanjem. Bagićeva ikonografija konzekventno slijedi putanju započetu njegovim ranijim zbirkama.
Branko Čegec, Treći program HR
Znam li ja gdje živim
234
 
Aida Bagić

Znam li ja gdje živim

[proza] Biblioteka Online U zbirci kratkih (ponekad i vrlo kratkih) priča Aide Bagić približavamo se čitavoj seriji „običnih“, gradskih likova, potencijalno naših susjeda koje – kako autorica naslovom daje do znanja – ne znamo i ne razumijemo, a prečesto smo ih skloni otpisati praveći generalizacije koje nam prišteđuju svaki trud.
Mitohondrijska Eva
228
 
Mihaela Gašpar Đukić

Mitohondrijska Eva

[proza] Biblioteka Online Tumačeći sudbinu i položaj žene u pomenutom neprijateljskom okruženju, Mihaela Gašpar je posegla za prilično neuobičajenom i izuzetno komplikovanom biološko-genetskom metaforom koja čak i za ljude koji nisu upućeni u ćelije, hromozome, mitohondrije i DNK, odlično funkcioniše. Mitohondrijska Eva je odličan, ali i težak roman o teškoj temi.
Vladimir Arsenić, booksa.hr

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića i web stranice sukladno našoj politici privatnosti.